Vergoeding psychologische hulp (GGZ)

Of je nu even niet zo lekker in je vel zit, angstig en gespannen bent of je niet thuis voelt in je eigen lichaam. Veel psychische zorg krijg je vergoed uit je basisverzekering. Online, offline of via apps. Bekijk welke hulp er is.

App de Coach bij lichte klachten

Eventjes niet zo happy, en weet je niet wat je moet doen? App de Coach is er voor je. Start de zelftest en ontdek welke hulp het beste bij jou past.

Probeer App de Coach

Psycholoog & andere specialisten

Heb je een verwijzing voor de GGZ? Dan is het belangrijk dat je een professional vindt die bij jou past. Zoek samen met je huisarts naar een goede match, of ga zelf op zoek. Bekijk je vergoeding voor GGZ-behandelingen.

Direct hulp van de online psycholoog

Géén wachttijden en supersnel hulp krijgen? Ga naar de online psycholoog. Veilig vanuit je eigen huis. Dit krijg je gewoon vergoed uit je basisverzekering.

Meer over de online psycholoog
De online psycholoog

Hulp bij een verslaving

Verslaafd en lukt het niet om hier zelf verandering in te brengen? Begeleiding kan dan fijn zijn. Bekijk je vergoeding voor verslavingszorg.

Begeleiding bij een transitie

Van hormoonbehandelingen tot een geslachtsverandering. Er komt veel kijken bij je transitie. En dat wordt door iedereen anders beleefd. Daarom krijg je altijd psychische begeleiding tijdens jouw traject. Gelukkig krijg je dit gewoon vergoed uit je basisverzekering.

Vind een psycholoog, psychiater of andere professional bij jou in de buurt

Je kan naar een zorgverlener met contract voor psychische zorg. Zoek een specialist bij jou in de buurt. Ga je naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je misschien niet alles vergoed.

Wachtlijsten voor psychische zorg

De GGZ heeft het ontzettend druk. En soms kan je niet meteen terecht. We doen er alles aan om jou toch zo snel mogelijk te helpen. Sta je op een wachtlijst en wil je in de tussentijd graag met iemand praten? De online psycholoog staat voor je klaar. En met een verwijzing van je dokter krijg je dit 100% vergoed uit je basisverzekering.

 

We hebben ook afspraken gemaakt over wachttijden in de GGZ. Sta je op een wachtlijst en wil je eerder geholpen worden? Het zorgteam zoekt graag voor je uit of je ergens anders sneller aan de beurt bent.

Veelgestelde vragen over psychologische hulp

We zijn allemaal wel eens verkouden of grieperig. Maar ook mentaal kan je je niet lekker voelen. Bijvoorbeeld als je vaak gespannen, somber of uitgeput bent. Of als je veel zorgen, concentratieproblemen of nare gedachtes hebt. Zit jij niet lekker in je vel? Of denk je dat je misschien een psychische stoornis hebt, zoals een depressie, angststoornis, eetstoornis of persoonlijkheidsstoornis? Praat erover met je huisarts, die kan je doorverwijzen naar een professional. Of doe meteen de check van App de Coach. Dan weet je snel welke hulp het beste bij jou past.

Mentale problemen en klachten zijn er in alle soorten en maten. Je kan psychische klachten hebben, maar ook lichamelijke. Dit zijn de meest voorkomende klachten bij psychische problemen.

Veel voorkomende psychische klachten

 • Somberheid
 • Piekeren
 • Prikkelbaarheid
 • Eenzaamheid
 • Spanning
 • Angst
 • Slapeloosheid
 • Slechte concentratie

Veel voorkomende lichamelijke klachten

 • Hartkloppingen
 • Hoofdpijn
 • Nekpijn
 • Buikpijn
 • Duizeligheid
 • Vermoeidheid

What's on your mind?

Je gameverslaving verslaan, een positiever zelfbeeld, lekkerder slapen? Waar je ook mee dealt, wij zijn er voor je.

Alles over mental health