Beeld jongen in het part - Jongen lacht

Zorgverzekering 18 jaar

Goedkoop én goed verzekerd, zonder gedoe. Kies in 30 seconden je verzekering. En regel je zorg met handige apps. Easy!

Just: dé zorgverzekering voor 18-jarigen

De 3 belangrijkste veranderingen als je 18 wordt

1. Je betaalt premie + eigen risico

Tot je 18 jaar wordt betaal je niks voor je ziektekostenverzekering. Daarna betaal je premie. En heb je een eigen risico. Dat betekent dat je eerst een bedrag zelf betaalt als je zorg nodig hebt uit de basisverzekering. Het verplicht eigen risico is € 385 per jaar. Je betaalt geen eigen risico voor een bezoekje aan de huisarts!

2. Je kan zorgtoeslag krijgen

Meestal zwem je op je 18e nog niet in het geld. Daarom kan je zorgtoeslag krijgen van de overheid. Daarmee kan je mooi een deel van je zorgverzekering betalen. Ook als je nog thuis woont. Vergeet je niet om een DigiD aan te maken?

3. Je kiest zelf je pakket

We hebben één basisverzekering voor de belangrijkste zorg, zoals bezoekjes aan je huisarts of het ziekenhuis. Zo’n basisverzekering is in Nederland verplicht.

Sport je, ga je wel eens naar het buitenland of ben je gewoon een beetje een pechvogel? Kies dan ook onze aanvullende verzekering Just Live, met heel veel fysiotherapie en tandzorg na een ongelukje. En we hebben ook nog een tandartsverzekering voor gewone kosten bij de tandarts.

Kies je zorgverzekering

Eigen risico: kies je zekerheid of korting?

Heb je (bijna) nooit zorg nodig? Dan is een hoger, vrijwillig eigen risico misschien iets voor je. Krijg je meteen korting op je premie. Dat scheelt tot wel € 17,50 per maand!

Geen zin om je zorgverzekering te regelen op je 18e verjaardag?

Snappen we. Gelukkig mag je als je studeert tot je 30e ook gewoon bij je ouders verzekerd blijven. Wel even uitzoeken welk pakket je dan wil. En natuurlijk uitvechten wie je premie betaalt. Vind je het wel prima zo? Dat kan ook. Dan hoef je niks te doen.

Ben jij net 18 en student, maar regel jij het liever zelf? Dan is Just dé zorgverzekering voor jou. Perfect voor studenten en 18-jarigen. Geen gedoe. Geen onnodig dure pakketten waarvan je de helft toch nooit gebruikt. Wél altijd verzekerd voor wat echt nodig is.

Tip: kom je er niet helemaal uit? Kijk je ouders eens lief aan. Zij willen je vast helpen.

Dit krijg je ook allemaal bij je Just zorgverzekering

Appen met een dokter, fysio, of coach? Bij Just kan het. Én krijg je ook nog eens korting op zorg die je niet verzekert en andere extra’s.

Goed om te weten

  • Bezoekjes aan de huisarts kosten je niets, dus ook geen eigen risico
  • In Mijn Just hou je makkelijk al je verzekeringszaken bij
  • Je kan gewoon met ons appen: 06 10 32 02 91
Ja, dit wil ik!
Dame met geel shirtje staat voor een gebouw

Just wat je nodig hebt

Veelgestelde over je ziektekostenverzekering als je 18 jaar wordt

Als je 18 wordt, verandert er veel. Je kiest bijvoorbeeld zelf je zorgverzekering. Just is dé zorgverzekering voor 18-jarigen. Geen gedoe, goedkoop en goed gedekt. Just wat jij nodig hebt.

Een zorgverzekering aanvragen lijkt misschien ingewikkeld, maar bij Just is het een fluitje van een cent. Geen eindeloze keuzes, maar alleen wat jij nodig hebt. In 3 stappen regel jij jouw zorgverzekering.

Je mag vanaf 3 maanden voor je 18e verjaardag je zorgverzekering afsluiten. Dan gaat ‘ie op de eerste dag van de nieuwe maand na je verjaardag in. Studeer je nog? Dan mag je tot je 30e bij je ouders verzekerd blijven.

Een basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorg. Bijvoorbeeld als je naar de huisarts moet. Of het ziekenhuis. De overheid bepaalt ieder jaar wat er precies in je basisverzekering zit en hoe hoog het eigen risico is dat je betaalt. In Nederland is een basisverzekering verplicht. Just Basic is de basisverzekering van Just. Die vergoedt al deze zorg.

Niet alle zorg zit in je basisverzekering. Stel, je krijgt een ongeluk. Of wordt plotseling ziek op vakantie. Dan zijn we er voor je. Met onze aanvullende verzekering Just Live ben je namelijk verzekerd voor zorg die je niet kunt voorzien. Zoals fysiotherapie of gebitsherstel na een ongeval en een ruime vergoeding voor spoedhulp in het buitenland.

Als je 18 bent, worden tandartskosten niet meer uit de basisverzekering vergoed. Wil je deze kosten toch vergoed krijgen? Kies voor onze tandartsverzekering Just Smile.

De korting voor 2025 is nog niet bekend. Zodra dit bekend is, lees je dat hier! Maar misschien vind je het wel al fijn om te zien hoe je je premie in 20242024 kan verlagen op 3 slimme manieren:

1. Betaal je zorgpremie in 2024 in 1x
Je krijgt 2% korting als je de premie in één keer voor het hele jaar betaalt.

2. Hoger eigen risico = lagere premie
Je krijgt korting op je premie als je je verplicht eigen risico van € 385 verhoogt tot € 685 of € 885. In 2024 is dit:

  • € 385 eigen risico = geen korting

  • € 685 eigen risico = € 10,50 korting per maand

  • € 885 eigen risico = € 17,50 korting per maand

3. Vraag zorgtoeslag aan
Ben je 18 jaar of ouder? Dan kan je misschien zorgtoeslag krijgen van de Belastingdienst. Daarmee kan je een deel van je zorgverzekering betalen.