Vergoeding psycholoog

Last van psychische klachten? Je krijgt behandelingen bij de psycholoog, psychiater en andere geestelijke gezondheidszorg (GGZ) vergoed uit je basisverzekering. Check je vergoeding voor de psycholoog.

In het kort

  • 100% vergoed uit je basisverzekering
  • Je betaalt voor de psycholoog Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2024 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.
  • Je betaalt voor de psycholoog geen Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf.
  • Je hebt een verwijzing nodig van je huisarts of medisch specialist
  • Je hebt geen verwijzing nodig voor spoedzorg

Wat krijg je vergoed voor de psycholoog?

Ben je ouder dan 18 jaar en heb je een verwijzing? Dan krijg je met je Just basisverzekering een vergoeding voor:

  • Behandeling bij de De praktijkondersteuner GGZ ondersteunt de huisarts bij behandeling van patiënten met psychische problemen. De praktijkondersteuner GGZ inventariseert en analyseert wat er bij je speelt. En bespreekt samen met je de mogelijke vervolgstappen.
  • Behandeling basis GGZ of specialistische GGZ bij een kliniek (met of zonder opname)
  • Onderzoek, diagnose en begeleiding van het Een genderteam is een team met medische specialisten. Die vanaf de start van je behandelingen betrokken zijn. Het genderteam doet diagnostisch onderzoek en begeleidt je tijdens je transitieproces.

Ben je nog geen 18 jaar? De gemeente regelt Jeugd-GGZ. De huisarts of praktijkondersteuner kan je doorverwijzen.

Waar kan je naar de psycholoog?

Je kan naar een psycholoog, psychiater of andere GGZ-zorgverlener met een contract voor je behandeling. Vind een zorgverlener in de buurt.

Kies je voor een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je misschien minder vergoed. Je krijgt géén vergoeding als de zorgverlener niet voldoet aan de De zorgverlener heeft een kwaliteitsstatuut. Dit beschrijft wat zorgverleners in de GGZ geregeld moeten hebben voor kwaliteit en verantwoording..

Hulp bij een ernstige eetstoornis of persoonlijkheidsstoornis

Voor deze zorg sturen we je alleen naar gespecialiseerde psychologen. Wil je weten of een psycholoog aan jouw wensen en onze kwaliteitseisen voldoet? Bel met het Zorgteam. Ze helpen je graag met persoonlijk advies.

Toestemming

Voor GGZ-behandelingen met opname bij een zorgverlener zonder contract én voor GGZ in het buitenland moet je altijd vooraf toestemming aan ons vragen. Voor GGZ-behandelingen zonder opname bij een zorgverlener zonder contract heb je voorlopig nog geen toestemming van ons nodig.

Direct hulp van de online psycholoog

Bij een online psycholoog kan je supersnel terecht. Geen gedoe met wachttijden dus. Gewoon vanuit je huis, net zo persoonlijk en ook vergoed uit je basisverzekering.

Meer over de online psycholoog
Telefoon met aanbod psycholoog via Welshop

Bekijk ook:

Andere vergoedingen