Header twee studenten / jongeren in het park

De beste zorgverzekering voor studenten en jongeren

Voordelig verzekerd, zonder gedoe. Kies makkelijk uit 3 pakketten. En krijg handige apps en kortingen.

Just: dé goedkope zorgverzekering voor studenten en jongeren

Ziektekostenverzekering voor studenten en jongeren

Just is jouw zorgverzekering zonder gedoe. Geen moeilijke keuzes. Geen onnodig dure pakketten waarvan je de helft toch nooit gebruikt. Wél altijd verzekerd voor wat echt nodig is. En dat voor een superscherpe premie. Hou jij geld over voor leuke dingen.

Kies de beste zorgverzekering voor jou

Just Basic: verzekerd voor wat écht belangrijk is

Een basisverzekering is in Nederland verplicht. Ook als je (bijna) nooit zorg nodig hebt. Gelukkig is daar onze basisverzekering Just Basic. Daarmee ben je meteen verzekerd voor de dingen die er voor jou echt toe doen. Zoals medicijnen, zorg in het ziekenhuis en doktersbezoekjes.

Just Live: dé aanvullende studentenverzekering

Je basisverzekering vergoedt niet alles. Wil je meer zekerheid? Met de aanvullende verzekering Just Live voorkom je vervelende kosten na een onverwachte gebeurtenis. Als je fysiotherapie nodig hebt na een sportblessure of nachtelijke valpartij bijvoorbeeld. Ook mooi meegenomen: Just Live kost maar € 3,20 per maand. Perfect voor jou én je portemonnee.

Just Smile: doei hoge tandartskosten!

Zit je niet te wachten op rekeningen na een bezoekje aan de tandarts? Met onze tandartsverzekering Just Smile ben je goed verzekerd voor de belangrijkste tandzorg als controles, gaatje vullen en andere tandzorg die jouw gebit mooi én gezond houden. En toch eens een ongelukje? Dan krijg je tot wel € 20.000 voor tandkosten na een ongeval.

Ben je 18 jaar of ouder en zwem je (nog) niet in het geld?

Grote kans dat je geld van de overheid kan krijgen om je zorgverzekering te betalen. Check snel hoeveel zorgtoeslag jij recht hebt

En heb je (bijna) nooit zorg nodig? Dan is een hoger, vrijwillig eigen risico misschien iets voor je. Is je studentenverzekering nóg goedkoper. Dat scheelt tot wel € 17,50 per maand!

Dit krijg je ook allemaal bij je Just zorgverzekering

Appen met een dokter, fysio, of coach? Bij Just kan het. Én krijg je ook nog eens korting op zorg die je niet verzekert en andere extra’s.

Overstappen zonder gedoe

  • In 2 minuten geregeld
  • Wij zeggen je oude verzekering op
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
Bereken je premie
Een blij persoon

Just wat je nodig hebt

Veelgestelde vragen over de studenten en jongeren zorgverzekering

Overstappen kan je het beste doen vóór 1 januari. Dan zeggen wij je oude zorgverzekering namelijk automatisch op. Handig! Wil je je later bij ons aanmelden? Dat kan tot 1 februari, maar alleen als je jouw oude zorgverzekering uiterlijk 31 december zelf hebt opgezegd.

Just is een zorgverzekering van CZ. En we doen het nét even anders dan andere verzekeraars. Bij ons geen moeilijke keuzes of dure pakketten waarvan je de helft toch nooit gebruikt. Wel altijd goed verzekerd voor een scherpe prijs. Just wat je nodig hebt.

Lees meer over Just

Heb je weinig zorg nodig en wil je niet te veel betalen voor je zorgverzekering? Dan is Just de perfecte verzekering voor jou.

Meer over Just voor jongeren

  • Geen gedoe met ingewikkelde pakketten
  • Superscherpe premie
  • Regel je zorg met handige apps
  • Altijd verzekerd voor wat écht nodig is

De korting voor 2025 is nog niet bekend. Zodra dit bekend is, lees je dat hier! Maar misschien vind je het wel al fijn om te zien hoe je je premie in 20242024 kan verlagen op 3 slimme manieren:

1. Betaal je zorgpremie in 2024 in 1x
Je krijgt 2% korting als je de premie in één keer voor het hele jaar betaalt.

2. Hoger eigen risico = lagere premie
Je krijgt korting op je premie als je je verplicht eigen risico van € 385 verhoogt tot € 685 of € 885. In 2024 is dit:

  • € 385 eigen risico = geen korting

  • € 685 eigen risico = € 10,50 korting per maand

  • € 885 eigen risico = € 17,50 korting per maand

3. Vraag zorgtoeslag aan
Ben je 18 jaar of ouder? Dan kan je misschien zorgtoeslag krijgen van de Belastingdienst. Daarmee kan je een deel van je zorgverzekering betalen.

Backpacken, een wereldreis maken of stage lopen in het buitenland? Regel dan voor vertrek je zorgverzekering. Want niet alle zorg in het buitenland wordt automatisch vergoed.

Check wat je allemaal moet regelen