Mevrouw en meneer op de camping

Buitenland & je zorgverzekering

In het buitenland op vakantie, backpacken of stage lopen? Met je Just zorgverzekering verleg je zorgeloos je grenzen.

Just: je zorgverzekering in het buitenland

Zorg in het buitenland

Met cultuur opsnuiven in het buitenland, bedoel je natuurlijk niet in het plaatselijke ziekenhuis. Heb je toch onverwacht spoedeisende hulp nodig tijdens je trip naar het buitenland? Dan vergoedt je basisverzekering maximaal het bedrag dat we in Nederland voor deze zorg zouden betalen. Helaas is spoedzorg in sommige landen veel duurder. Dan betaal je de rest van de kosten dus zelf. Gelukkig kan je dit voorkomen met aanvullende verzekering Just Live. Daarmee krijg je wél 100% van je rekening vergoed.

Goed verzekerd, overal ter wereld

Van Afrika tot in Amerika. Waar je ook bent, met aanvullende verzekering Just Live krijg je spoedeisende zorg in het buitenland 100% vergoed. Dat is pas écht zorgeloos genieten.

Bekijk de grenzeloze dekking van Just Live

Een goed begin is het halve werk

Zorg en je zorgverzekering werken in het buitenland net even anders. Ontdek hoe je voorkomt dat je een doktersrekening moet voorschieten.

Check onze vakantietips

Lekker lang naar het buitenland?

Check je zorgverzekering

Ik ga studeren in het buitenland

Jouw buitenlandse studieavontuur verandert niks voor je zorgverzekering. Maar ga je naast je studie ook werken of stage lopen in het buitenland? Check dan of je in Nederland verzekerd kan blijven met een onderzoek verzekering Wlz. Stuur ons ook even een kopie van de verklaring!

Ik ga stage lopen in het buitenland

Krijg je géén stagevergoeding of loon voor je buitenland stage? Balen. Maar wel fijn dat er dan niks verandert voor je zorgverzekering. Vergeet niet je buitenlandse adres aan ons door te geven. Handig voor als je zorgkosten maakt tijdens je stage. Krijg je wel betaald? Check dan of je in Nederland verzekerd kan blijven met een onderzoek verzekering Wlz. Stuur ons ook even een kopie van de verklaring!

Ik ga reizen in het buitenland

Wereldreis of backpacken? Meestal hoef je niks te regelen. Maar ga je langer dan 1 jaar op reis, langer dan 3 maanden achter elkaar werken of schrijf je je uit bij je eigen Nederlandse gemeente? Check dan of je in Nederland verzekerd kan blijven met een onderzoek verzekering Wlz. Stuur ons ook even een kopie van de verklaring! Let op: ga je naar een van deze landen én ga je hier werken? Dan moet je sowieso vanaf je eerste werkdag verzekerd zijn in dit land. En kan je niet meer in Nederland verzekerd zijn.

  • Canada (uitzondering: Quebec)
  • Chili
  • India
  • Japan
  • Verenigde Staten van Amerika
  • Zuid-Korea

Wie is Just

Een digitale zorgverzekering waar je gewoon verzekert wat je echt nodig hebt. Geen gedoe, wél goed verzekerd. Ook voor onverwacht zorg in het buitenland. Dat is nou Just.

Ontdek Just
Dame met geel shirtje staat voor een gebouw

Overstappen zonder gedoe

  • In 2 minuten geregeld
  • Wij zeggen je oude verzekering op
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
Bereken je premie
Meneer met groene shirt lacht

Veelgestelde vragen over je zorgverzekering in het buitenland

Soms heb je een schriftelijke verklaring van ons nodig waarin staat dat je verzekerd bent tegen ziektekosten. Bijvoorbeeld bij je visumaanvraag, aankomst in je vakantieland of als je in het buitenland gaat studeren.

Check bij de ambassade van het land waar je naar toe reist of je een verzekeringsverklaring nodig hebt.

Je kan de Engelstalige verzekeringsverklaring telefonisch bij ons aanvragen: (013) 593 84 00. Je krijgt de verklaring binnen 10 werkdagen. Als de verklaring klaar staat, kan je deze ook inzien en printen via Mijn Just.

Ga je langere tijd op reis, bijvoorbeeld voor je studie of omdat je gaat backpacken? Dan kán dit invloed hebben op je zorgverzekering. Op Sociale Verzekeringsbank (SVB) lees je wat het voor jouw situatie betekent.

Kies je voor een behandeling in het buitenland dan noemen we dit niet-spoedeisende hulp. Daarbij moet je soms vooraf toestemming vragen. Lees meer over de vergoeding.

Ja, maar alleen met een voorschrift van je huisarts of specialist. Vraag daarom voor je vertrekt of je Nederlandse huisarts dit voorschrift naar je vakantieadres wil mailen. En check even of de apotheek daar deze e-mail accepteert. Neem ook een leesbare rekening van het medicijn mee. Daarop staat de naam en het adres van de apotheek, je eigen naam, de datum en het soort medicijn.

Je kunt dit gewoon declareren. Staat op de rekening niet duidelijk dat je het medicijn op voorschrift van een arts hebt gehaald? Stuur dan ook het voorschrift van de huisarts of specialist mee met je declaratie.

Woon je in Nederland en werk je in het buitenland? Registreer je dan voor de Verdragspolis.

Als je in Nederland werkt, moet je een Nederlandse zorgverzekering hebben. Check in je woonland of je daar ook nog een ziektekostenverzekering moet regelen.

Hulp nodig in het buitenland?