Vergoeding huisartsenzorg

Bezoek aan de huisarts krijg je vergoed uit je basisverzekering. En je hoeft geen eigen risico te betalen. Bekijk je vergoeding.

Vergoeding in het kort

  • 100% vergoed uit je basisverzekering
  • Je betaalt voor een bezoek aan de huisarts geen Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2024 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.
  • Je hoeft voor een bezoek aan de huisarts geen Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf. te betalen
  • Je kan snel terecht

Wat krijg je vergoed voor bezoek aan de huisarts?

Je krijgt volledige vergoeding voor je bezoek aan de huisarts. De huisarts luistert naar je klachten en stelt vast wat er met je aan de hand is. Je arts kan je doorverwijzen naar een gespecialiseerde arts, De praktijkondersteuner is gekoppeld aan de huisartsenpraktijk. De praktijkondersteuner help je als je een chronische aandoening of psychische klachten hebt. Je kan hier onder andere naartoe voor begeleiding, advies en lichamelijk onderzoek. Je betaalt geen eigen risico. Meer over de vergoeding praktijkondersteuner. in de huisartsenpraktijk of voor Eerstelijnsdiagnostiek (aanvullend onderzoek).

Moet je van je huisarts aanvullend onderzoek doen, zoals bloed prikken, een röntgenfoto of een hartfilmpje? Of word je doorgestuurd naar het ziekenhuis? Dan betaal je wél Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2024 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.

Waar kan je naartoe?

Wachttijden en beschikbaarheid huisartsenzorg

  • Bezoek: In 80% van de gevallen kan je binnen 2 dagen terecht bij de huisarts. De maximale wachttijd is 3 dagen.
  • Telefoon: Tijdens kantooruren heb je binnen 2 minuten contact. Dit kan ook met een keuzemenu zijn.
  • Spoed: Je hebt binnen 30 seconden telefonisch contact met je huisartsenpraktijk of huisartsenpost. Je huisarts probeert binnen 15 minuten bij je te zijn.

Probeer eens online consult met App de Dokter

Met App de Dokter krijg binnen 1 uur antwoord op al je gezondheidsvragen. En kan je videochatten met een dokter als dat nodig is. Gewoon, met je mobiel.

Meer over App de Dokter
Foto van mobieltje met App de Dokter op scherm

Ook handig!

Op de website Thuisarts vind je ook antwoord op je zorgvraag. Zo kun je makkelijk thuis bepalen of een bezoek aan de huisarts nog nodig is.