Vergoeding transgenderzorg

Of je nu wilt starten met hormoonbehandelingen of denkt aan een geslachtsverandering. Transgenderzorg is voor iedereen anders. Hoe zit dit voor jou? Bekijk je vergoedingen bij Just.

De start van jouw proces

Ga altijd eerst even langs de huisarts. Die helpt je op weg én kan je doorverwijzen naar een genderteam. Dit team stelt jouw diagnose. En kijkt samen met jou naar je wensen. Geen stress. Ze helpen je stap voor stap aan een passend plan.

Waar kan je naartoe voor je transgenderzorg?

Met een verwijzing van je (huis)arts kan je naar een genderteam mét contract. Bijvoorbeeld het genderteam van:

Veelgestelde vragen over transgenderzorg

Als iemand zich niet fijn voelt bij het geboren gender, spreek je van transgender of genderdysforie. Transgenderzorg is de zorg aan die deze persoon kan krijgen. Dit kan psychisch of medisch zijn. En bijvoorbeeld verschillen van hormoonbehandelingen tot aan een volledige geslachtsoperatie.

Een transitie is voor iedereen anders. Het is een verzamelnaam voor alle behandelingen die nodig zijn in een proces. Persoonlijk advies? Ga dan even langs je huisarts. Deze kan je doorverwijzen naar een expert van een genderteam.

Meer weten? Neem dan een kijkje op: Transgender info Nederland, Transgender Netwerk Nederland of Transvisie.

Ja, je kan nog steeds een vergoeding krijgen. Check altijd wel even of er voor jouw behandeling schriftelijke afspraken zijn gemaakt met het Gendercentrum. Dit centrum blijft namelijk verantwoordelijk en stelt de indicatie voor de behandeling. En gaat dus indirect ook over jouw vergoeding.

Heeft jouw ziekenhuis geen contract met ons? Vraag dan altijd eerst toestemming aan ons.

Wees een luisterend oor voor je kind. Dat is het belangrijkste. Daarna helpen wij je graag met het vinden van de juiste weg voor jouw kind. Maak eerst even een afspraak bij de huisarts, die kan jou én je kind verder helpen. En doorverwijzen naar experts uit het Een genderteam is een team met medische specialisten. Die vanaf de start van je behandelingen betrokken zijn. Het genderteam doet diagnostisch onderzoek en begeleidt je tijdens je transitieproces..