Vergoeding transgenderzorg

Of je nu wilt starten met hormoonbehandelingen of denkt aan een geslachtsverandering. Transgenderzorg is voor iedereen anders. Hoe zit dit voor jou? Bekijk je vergoedingen bij Just.

De start van jouw proces

Ga altijd eerst even langs de huisarts. Die helpt je op weg én kan je doorverwijzen naar een Een genderteam is een team met medische specialisten. Die vanaf de start van je behandelingen betrokken zijn. Het genderteam doet diagnostisch onderzoek en begeleidt je tijdens je transitieproces.
. Dit team stelt jouw diagnose. En kijkt samen met jou naar je wensen. Geen stress. Ze helpen je stap voor stap aan een passend plan.

Algemene transgender vergoedingen

Elk traject is anders. Dus ook die van jou. Toch zijn er een paar vergoedingen die vaak bij elke transitie voorkomen. Check ze hier.

Psychische begeleiding

Even niet zo lekker in je vel? Soms lucht ‘t op om tegen iemand te praten. Of het nu over school, werk, of over je transitie gaat. Een luisterend oor kan helpen.

Hormonen tijdens je transitie

Hormonen kunnen ervoor zorgen dat je lichaam zich beter aanpast naar je gewenste geslacht. Deze behandelingen vallen gewoon in je basisverzekering.

Waar kan je naartoe voor je transgenderzorg?

Met een verwijzing van je (huis)arts kan je naar een Een genderteam is een team met medische specialisten. Die vanaf de start van je behandelingen betrokken zijn. Het genderteam doet diagnostisch onderzoek en begeleidt je tijdens je transitieproces.
mét contract. Bijvoorbeeld het genderteam van:

Veelgestelde vragen over transgenderzorg