Op vakantie? Dít moet je regelen

Zon, zee, strand… en hopelijk geen ziekenhuis. Maar check voor de zekerheid toch even onze vakantietips als je naar het buitenland gaat. Just wat je nodig hebt.

1. Pak je tas in

Oordopjes? Check. Paspoort? Check. Pak je spullen in. En vergeet niet nét te veel onderbroeken in je tas te stoppen. Je weet maar nooit. Inpaklijstje nodig?

Gebruik onze checklists

2. Stop een dokter in je rugzak!

Van bedorven streetfood tot gemene tekenbeet. App de Dokter is er voor je als jij ‘m nodig hebt. Iedere dag van de week, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Download alvast App de Dokter
Foto van mobieltje met App de Dokter op scherm

3. Neem je EHIC mee

Je wat..? Met je persoonlijke Europese Zorgpas (EHIC) voorkom je dat je in het buitenland een doktersrekening moet voorschieten. Je vindt 'm gewoon in de Just-app!

Lees meer over de EHIC

4. Sla het nummer van de Helpline op

Bil of bill? Een spraakverwarring met je dokter is niet zo handig. Gelukkig mag je als Just klant dag en nacht de Helpline bellen. Dan krijg je meteen een Nederlandse verpleegkundige aan de lijn.

Bel +31 13 468 04 02

5. Verzeker jezelf (en je spullen)

Zorg is vaak duurder in het buitenland. Met Just Live ben je hiervoor goed verzekerd. Heb je geen Just Live? Of wil je gewoon extra zekerheid? Wij hebben een reisverzekering met korting voor je geregeld.

Reisverzekering met 5% korting

6. Check. Je. Reisadvies.

Niet leuk, wel belangrijk. Want ga je naar een oranje of rood gebied? Dan krijg je geen vergoeding uit je aanvullende verzekering voor je zorgkosten in het buitenland.

Check je reisadvies

7. Gebruik de Just app

Een rekening voorgeschoten bij de dokter of apotheek? Declareer ‘m meteen met onze handige app, dan heb jij snel je geld terug.

Download de app