Neem je EHIC-pas altijd mee op reis

De EHIC is een persoonlijke Europese zorgpas waarmee je aantoont dat je verzekerd bent bij Just als je voor vertrek niet had verwacht dat je zorg nodig hebt. Dat heeft als groot voordeel dat je in veel Europese landen geen rekeningen hoeft voor te schieten. 

Jouw EHIC staat in de Just app

De EHIC van jou en je medeverzekerden zit standaard in de Just app. Waar je ook bent, je hebt de EHIC altijd bij je. Wel zo handig! Heb je de Just app nog niet? Download hem in de App Store of de Google Play Store.

In welke landen is de EHIC geldig?

De EHIC is geldig in de lidstaten van de Europese Unie (EU), IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Let op: De EHIC is niet geldig in het land waar je woont.

Wat kan je met de EHIC?

Met de EHIC krijg je de kosten vergoed volgens de lokale regels. Heb je bijvoorbeeld plotseling zorg nodig in Frankrijk? Dan verrekenen we de vergoeding niet met je Nederlandse eigen risico. Geldt er een eigen bijdrage voor je zorg? Dan betaal je die zelf. Je kunt deze kosten bij ons declareren. Mogelijk krijg je hiervoor een vergoeding uit je aanvullende verzekering of reisverzekering.

De Europese zorgpas EHIC is 5 jaar geldig. Je kan de pas gebruiken zolang je een zorgverzekering bij ons hebt. Ben je niet meer bij ons verzekerd en gebruik je de EHIC? Dan betaal je de gemaakte kosten aan ons terug. De EHIC is persoonsgebonden. Je kan de pas dus niet uitlenen.

Wanneer kan je de EHIC niet gebruiken?

De Europese zorgpas EHIC vergoedt geen medische kosten voor:

  • geplande medische behandelingen in het buitenland
  • zorg van een particuliere zorgverlener of als je naar een privékliniek gaat
  • een medische behandeling op een cruiseschip
  • de terugreis naar huis (repatriëring)

Neem je EHIC altijd mee op reis

Onverwachts zorg nodig op vakantie? Zorg dan dat je je EHIC bij de hand hebt, zodat je geen rekeningen voor hoeft te schieten. Je vindt hem in de Just app.

EHIC in de Just app

Veelgestelde vragen over EHIC

De EHIC (European Health Insurance Card) is een persoonlijke Europese zorgpas waarmee je aantoont dat je verzekerd bent bij Just als je tijdens je vakantie onverwacht zorg nodig hebt. De EHIC staat in de Just app. Je kan de EHIC in veel Europese landen gebruiken. En meestal hoef je geen rekeningen voor te schieten.

Lees meer over de EHIC

De plastic Europese zorgpas EHIC is 5 jaar geldig. Je kan de pas gebruiken zolang je bij Just verzekerd bent. Je vindt de digitale EHIC in de Just app.

Ben je niet meer bij ons verzekerd en gebruik je de EHIC? Dan betaal je de gemaakte kosten aan ons terug.

Er zijn bij ons 2 verschillende zorgpassen. De Just zorgpas en de Europese zorgpas (EHIC). Maar welke gebruik je nou wanneer?

Digitale zorgpas van Just

Deze gebruik je in Nederland om te laten zien dat je verzekerd bent bij Just. Met de digitale zorgpas heb je jouw relatienummer altijd bij de hand. Ook kan de zorgverlener snel opzoeken welk pakket je hebt en welke vergoeding je krijgt. Jouw zorgpas, en die van je medeverzekerden, vind je in de Just app.

Download de app

Europese zorgpas (EHIC)

Deze gebruik je in het buitenland. Heb je op reis plotseling zorg nodig? Dan laat je met de EHIC zien dat je verzekerd bent bij Just.

Lees meer over de EHIC