Neem je EHIC-pas altijd mee op reis

De EHIC is een persoonlijke Europese zorgpas waarmee je aantoont dat je verzekerd bent bij Just als je voor vertrek niet had verwacht dat je zorg nodig hebt. Dat heeft als groot voordeel dat je in veel Europese landen geen rekeningen hoeft voor te schieten. We vergoeden dus geen zorgkosten als je naar het buitenland reist om zorg te krijgen.

Bestel je gratis EHIC via Mijn Just

Wanneer kan je de EHIC gebruiken?

De Europese zorgpas EHIC is 5 jaar geldig. Je kan de pas gebruiken zolang je een zorgverzekering bij ons hebt. Ben je niet meer bij ons verzekerd en gebruik je de EHIC? Dan betaal je de gemaakte kosten aan ons terug. De EHIC is persoonsgebonden. Je kan de pas dus niet uitlenen.

Vergoeding volgens plaatselijke voorwaarden

Met de EHIC krijg je de kosten vergoed volgens de lokale regels. Heb je bijvoorbeeld plotseling zorg nodig in Frankrijk? Dan verrekenen we de vergoeding niet met je Nederlandse eigen risico. Geldt er een eigen bijdrage voor je zorg? Dan betaal je die zelf. Je kunt deze kosten bij ons declareren. Mogelijk krijg je hiervoor een vergoeding uit uw aanvullende verzekering of reisverzekering.

In welke landen is de EHIC geldig?

De EHIC is geldig in .

Je krijgt dezelfde vergoeding als bewoners van het land waar je naartoe gaat. We verrekenen de vergoeding niet met je Nederlandse eigen risico.

Wanneer kan je de EHIC niet gebruiken?

De Europese zorgpas EHIC vergoedt geen medische kosten als je:

  • naar het buitenland reist om zorg te krijgen
  • een particuliere zorgverlener of kliniek bezoekt
  • permanent in het buitenland verblijft.

Bestel je gratis EHIC-pas

Nog geen EHIC? Of zijn je gegevens op je pasje veranderd? Bestel gratis je EHIC via Mijn Just. Je EHIC ligt dan binnen 5 werkdagen op je deurmat.

EHIC aanvragen via Mijn Just
EHIC pasje in hand

Veelgestelde vragen over EHIC

De EHIC (European Health Insurance Card) is een persoonlijke Europese zorgpas waarmee je aantoont dat je verzekerd bent bij Just als je tijdens je vakantie onverwacht zorg nodig hebt. De EHIC is de achterkant van je gewone zorgpas. Je kan de EHIC in veel Europese landen gebruiken. En meestal hoef je geen rekeningen voor te schieten.

Lees meer over de EHIC en vraag 'm gratis aan

De Europese zorgpas EHIC is 5 jaar geldig. Je kan de pas gebruiken zolang je bij Just verzekerd bent. Na die 5 jaar krijg je vanzelf een nieuwe EHIC thuisgestuurd.

Ben je niet meer bij ons verzekerd en gebruik je de EHIC? Dan betaal je de gemaakte kosten aan ons terug.