Zorg nodig in het buitenland? Bel de Helpline

Heb je op reis vragen over je gezondheid? Moet je onverwacht naar de dokter of het ziekenhuis? Bel dag en nacht onze Helpline op +31 13 468 04 02.

Onze Helpline is er voor je

  • 24/7 bereikbaar
  • Hulp van Nederlandse verpleegkundige

Bel +31 13 468 04 02

Man op vakantie belt met de Helpline

# Stel al je gezondheidsvragen in het Nederlands

Je krijgt een Nederlandse verpleegkundige aan de lijn. Moet je toch naar een lokale arts? Wij helpen een (huis)arts in de buurt te vinden.

# Spoedsituatie? Wij schieten je rekening voor

Bel altijd eerst de Helpline. Wij helpen je bij het betalen van je rekening. Let op: wat je uiteindelijk vergoed krijgt, hangt af van hoe je verzekerd bent via je zorg- en of reisverzekering.

Spoedzorg in het buitenland

Als je in het buitenland bent en zorg nodig hebt, krijg je dat niet altijd automatisch vergoed. Dit hangt af van hoe je verzekerd bent.

Heb je alleen een Just basisverzekering?

Dan krijg je bij spoedzorg in het buitenland maximaal hetzelfde bedrag vergoed als dat we in Nederland voor die zorg zouden betalen. In sommige landen is zorg veel duurder. En moet je dus zelf de rest van de kosten betalen.

Ben je aanvullend verzekerd?

Met Just Live krijg je spoedhulp tijdens kort verblijf in het buitenland volledig vergoed. Overal ter wereld. Je krijgt ook spoed tandzorg vergoed. Het is altijd handig om een goede reisverzekering af te sluiten.

Geen zorgen over je rekening

Spoedsituatie? Bel altijd eerst de Helpline. Wij helpen je bij het betalen van je rekening. Bij een buitenlandse (huis)arts of apotheek betaal je de rekening soms eerst zelf. Met de Just zorgverzekering app krijg je snel je geld weer terug.

Niet-spoedeisende hulp in het buitenland

Kies je zelf voor een behandeling in het buitenland? Voor niet spoedeisende hulp moet je soms vooraf toestemming bij ons vragen.
Bekijk de vergoeding niet-spoedeisende zorg buitenland

Zorgkosten bij een negatief reisadvies

Zorgkosten bij een negatief reisadvies vergoeden we niet. Check dus vóór je vertrek of de overheid een negatief reisadvies (oranje of rood) heeft afgegeven door besmettelijke ziekteverwekkers zoals het coronavirus. Ga je naar een gebied met negatief reisadvies? Dan krijg je geen vergoeding uit je aanvullende verzekering als je deze ziekteverwekkers oploopt en daardoor zorg nodig hebt.

Terug van je reis

Hulp nodig in het buitenland?