Lesje veilig in de zon

Op het terras, strand of in je tuin. In de zon of schaduw. Veilig naar buiten is key voor een gezonde huid. Gebruik onze tips Just wat je nodig hebt.

Veilig in de zon: 5 tips

Weten welke factor zonnebrand je het best kan gebruiken? En hoe jij je huid, hoofd en ogen tegen de zon beschermt? We've got you! Check alle tips:

1. Smeren, smeren, smeren

Smeer 30 minuten vóór je de zon in gaat, met een zonnebrand met SPF (Sun Protection Factor) 30 of hoger. Don't forget: je oren, lippen en bovenkant van je voeten! Afhankelijk van je huidtype smeer je iedere 2 uur, en sowieso na zwemmen of als je flink zweet.

2. Hoofd, ogen, knie en teen

Bescherm ook je hoofd en ogen goed tegen de zon. Draag een zonnebril met UV-filter (voorkom je meteen fronsrimpels, win-win!). En draag een pet of hoedje om je hoofd goed te beschermen.En draag ook luchtige bedekkende kleding als 't even kan. Zeker tussen 11 en 15 uur als de zon op z’n sterkst is.

3. Check de UV-index en zonkracht

Check voor je je strandlaken neerlegt de UV-index en zonkracht per uur van het RIVM. Hoge zonkracht? Rol jezelf lekker onder je parasol. Smeer je sowieso goed in: in de schaduw word je ook bruin.

4. Jong gesmeerd = oud gedaan

Smeer kinderen extra goed in. Werkt je kroost niet mee? Maak er een spelletje van. En maak de zomerlook compleet met een petje, UV-shirtje en zonnebril met bescherming.

5. Geniet met mate

Niet zo fun fact: zon + alcohol = geen goede cocktail. Je verbrandt sneller, droogt sneller uit én je krijgt er extra vervelende katers van.

Dermatoloog Florencia Acebal
Dermatoloog
"Het gebruik van zonnebescherming, vooral tijdens de kinderjaren, is essentieel om huidkanker te voorkomen. Vergeet niet om het meerdere keren per dag te gebruiken en gebruik UV-beschermende kleding om veilig te zonnebaden."

Altruist zonnebrand 1+1 gratis!

Kies jouw favoriete zonnebrand en profiteer van de korting. Bestel snel, want op = op!

Bestel je zonnebrand
Altruist zonnebrandcreme aanbieding

Toch verbrand?

Ondanks je goede gedrag toch verbrand? Niet fijn. Zoek de schaduw op en wikkel jezelf in koele doeken. Zo herstelt je huidoppervlak sneller. Smeer eventueel met aftersun (zonder parfum) voor verkoeling.

Check je huid met SkinVision

Gevoelige huid na het zonnen, gekke moedervlek, een vreemd plekje? Check in 30 seconden of een plekje verdacht is of niet. Gewoon met de app.

Download de app
Vrouw checkt een verdacht vlekje op haar huid met SkinVision app