Vergoeding niet-spoedeisende zorg in het buitenland (geplande zorg)

Niet-spoedeisende zorg in het buitenland kan je vergoed krijgen uit je basisverzekering. Voorkom verrassingen: vraag van tevoren toestemming bij ons aan.

In het kort

Basisverzekering

Vergoeding mogelijk

Aanvullende verzekering

Geen extra vergoeding

Eigen risico

Ja, je betaalt Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2021 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.

Eigen bijdrage

Soms betaal je een Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf.

Wat krijg ik?

Je krijgt een vergoeding voor geplande zorg in het buitenland die je in Nederland ook vergoed zou krijgen. Hoeveel je vergoed krijgt, hangt af van de zorgverlener die je kiest.

  • Ga je naar een zorgverlener met contract?
    Dan krijg je je zorg gewoon vergoed, net als in Nederland. Wel betaal je mogelijk een eigen bijdrage.
  • Ga je naar een zorgverlener zonder contract?
    Dan krijg je waarschijnlijk niet alles vergoed. En de kosten voor een behandeling in het buitenland zijn soms veel hoger dan in Nederland. Voorkom onverwacht hoge kosten en neem eerst contact met ons op voor meer informatie.

Vraag altijd toestemming aan

We adviseren je altijd toestemming bij ons aan te vragen voordat je naar het buitenland gaat voor geplande zorg. Zo voorkom je vervelende verrassingen. In de volgende gevallen heb je in ieder geval toestemming nodig:

  • Je hebt in Nederland ook toestemming nodig voor je behandeling
  • Je wil naar een zorgverlener zonder contract

Toestemming aanvragen voor geplande zorg

Waar kan je naartoe?

Je kunt terecht bij een zorgverlener in het buitenland. Met sommige ziekenhuizen in België en Duitsland hebben we een contract.

Hulp nodig? Just Ask!