Vergoeding proces van vrouw naar man

Geen pad is hetzelfde in het proces van vrouw naar man. Daarom is het relaxed om te weten welke behandelingen voor jouw traject worden vergoed. Zo heb jij meer rust en zekerheid. Wel zo fijn.

Wat krijg ik vergoed voor mijn transitie van vrouw naar man?

Ga altijd eerst langs je huisarts. Die kan je verder helpen én je doorverwijzen naar een genderteam. Het genderteam stelt jouw diagnose. En bepaalt samen met jou welke behandelingen je nodig hebt. Check de vergoedingen voor jouw transitie.

Eicellen invriezen

Heb je de wens om kinderen te krijgen? En ga je je laten opereren om je geslacht te veranderen? Dan kan je je eicellen laten afnemen, invriezen en bewaren. Je hebt hier wel een medische indicatie voor nodig.

Mastectomie (borsten verwijderen)

Wil je je borsten laten verwijderen? Neem dan even contact op met je (huis)arts. Je hebt namelijk altijd eerst toestemming nodig.

Waar kan je naartoe voor transgenderzorg?

Met een verwijzing van je (huis)arts kan je naar een Een genderteam is een team met medische specialisten. Die vanaf de start van je behandelingen betrokken zijn. Het genderteam doet diagnostisch onderzoek en begeleidt je tijdens je transitieproces. mét contract. Bijvoorbeeld het genderteam van:

Veelgestelde vragen over transitie van vrouw naar man

Een transitie is voor iedereen anders. Het is een verzamelnaam voor alle behandelingen die nodig zijn in een proces. Persoonlijk advies? Ga dan even langs je huisarts. Deze kan je doorverwijzen naar een expert van een genderteam.

Meer weten? Neem dan een kijkje op: Transgender info Nederland, Transgender Netwerk Nederland of Transvisie.

Ja, je kan nog steeds een vergoeding krijgen. Check altijd wel even of er voor jouw behandeling schriftelijke afspraken zijn gemaakt met het Gendercentrum. Dit centrum blijft namelijk verantwoordelijk en stelt de indicatie voor de behandeling. En gaat dus indirect ook over jouw vergoeding.

Heeft jouw ziekenhuis geen contract met ons? Vraag dan altijd eerst toestemming aan ons.