Vergoeding orthese

Wat krijg je vergoed voor een orthese? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Dit krijg je vergoed

Heb je een orthese nodig omdat je een lichaamsfunctie voorgoed kwijt bent? Dan krijg je de orthese vergoed vanuit je basisverzekering.

Een brace die je nodig hebt om te sporten, wordt niet vergoed.

Je krijgt deze vergoeding als je naar een leverancier gaat waarmee afspraken zijn gemaakt over kwaliteit en prijzen. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan krijg je niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van zorg zonder contract voor jouw hulpmiddel.

In het Reglement Hulpmiddelen vind je welke eisen wij stellen per vergoeding en aan leveranciers.

Eigen bijdrage

Nee, je betaalt geen wettelijke Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf.

Eigen risico

In 2022 is het verplicht eigen risico € 385 per jaar.

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico. Als je je eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit je verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor je bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een leverancier met een contract voor je orthese? Vind een leverancier bij je in de buurt. Zoek op de orthese die je nodig hebt. Bijvoorbeeld schouderorthese.

Heb je geen goed hulpmiddel meer? Neem dan contact op met een leverancier met een contract. De leverancier beoordeelt dan of je in aanmerking komt voor een nieuw hulpmiddel.

Geen vergoeding, wél korting op braces

Heb je een brace nodig om te sporten? Bij Medipoint krijg je 20% korting op alle producten. Ook op fit gezond producten zoals braces en bandages.

Bestel je brace

Hulp nodig? Just Ask!

Op Hemelvaartsdag (donderdag 26 mei) zijn wij gesloten.