Vergoeding orthese

Ben je door een ernstige ziekte een lichaamsfunctie kwijt? Bij Just kan je een vergoeding krijgen voor een orthese. Je betaalt wel eigen risico.

In het kort

  • Je krijgt een vergoeding uit je Just basisverzekering
  • Je hebt een voorschrift nodig van je medisch specialist
  • Soms heb je eerst toestemming van ons nodig
  • Je betaalt geen Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf. bij zorgverleners met contract
  • Je betaalt Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2024 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.

Wat krijg ik vergoed voor orthesen?

Met je Just basisverzekering krijg je 100% vergoeding voor een orthese of brace. Je betaalt wel eigen risico.

Wanneer krijg ik braces of orthesen vergoed?

Je krijgt een orthese vergoed als je door een ernstige ziekte een lichaamsfunctie voorgoed kwijt bent. De brace of orthese verhoogt en ondersteunt je bewegingen tijdens je dagelijkse activiteiten. Je hebt wel een briefje van je medisch specialist nodig. En je moet vooraf toestemming aan ons vragen. Ook moet je naar een leverancier met contract voor de orthese die je nodig hebt.

Bij leveranciers zonder contract krijg je minder vergoed én de leverancier moet in het SEMH register staan.

Waar kan ik een orthese halen?

Je kan naar een leverancier met contract voor je orthese. Er is altijd een bij jou in de buurt. Vind een leverancier van orthese met contract. Zoek bijvoorbeeld armorthese of schouderorthese.

Geen vergoeding, wél korting op braces

Geen vergoeding, wél korting op braces. Heb je een brace nodig om te sporten? Bij Medipoint krijg je tot 30% korting op alle fit gezond producten. Zoals krukken, braces en bandages.

Bestel je brace met korting