Vergoeding Leefstijlcoaching (gecombineerde leefstijlinterventie)

Leefstijlcoaching (gecombineerde leefstijlinterventie) is advies en begeleiding bij voeding, beweging en gedrag. Het helpt je bij het krijgen van een gezondere leefstijl. Kijk wat je vergoed krijgt voor leefstijlcoaching.

Dit krijg je vergoed

Je huisarts kan je doorverwijzen voor gecombineerde leefstijlinterventie als je 18 jaar of ouder bent en minimaal een matig verhoogd gewichtsgerelateerd risico (GGR) hebt. Je krijgt een vergoeding voor leefstijlcoaching bij een Body Mass Index (BMI) vanaf:

  • 30
  • 25 en een verhoogd risico op hart- en vaataandoeningen en diabetes type 2
  • 25 en artrose of slaapapneu

Just vergoedt voor leefstijlcoaching de programma’s CooL, Beweegkuur en SLIMMER. Je krijgt deze vergoeding als je naar een leefstijlcoach gaat met een erkenning van de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). En waarmee afspraken zijn gemaakt over kwaliteit en prijzen.

Ga je naar een zorgverlener zonder contract, die niet erkend is door de BLCN? Dan krijg je geen vergoeding. Ga je naar een zorgverlener zonder contract, die wel erkend is door de BLCN? Dan krijg je misschien niet alles vergoed.

Eigen bijdrage

Nee, je betaalt geen wettelijke Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf.

Eigen risico

Nee, je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2021 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.

Waar kan je terecht

  • Met een verwijzing van je huisarts kan je terecht bij een zorgverlener die als leefstijlcoach is opgenomen in het register van de Beroepsvereniging Leefstijl Coaches Nederland (BLCN). Of bij een zorgverlener waarmee wij afspraken hebben gemaakt. Vind een zorgverlener bij je in de buurt.
  • Je hebt alleen vooraf toestemming (akkoordverklaring) van ons nodig als je al eerder leefstijlinterventie hebt gehad en hier nog een keer van gebruik wilt maken.

Tip!

Krijg je van jouw leefstijlcoach het advies om te gaan sporten? We helpen je graag een handje met korting bij ruim 2.000 sportscholen.

Hulp nodig? Just Ask!