Waarom is bewegen belangrijk?

Vertel jij je vrienden elke week dat je maandag écht gaat beginnen met sporten? Hier heb je 6 goede redenen om vandaag nog van de bank te komen. Just wat je nodig hebt.

6 redenen om in beweging te komen

Je weet vast al dat bewegen gezond is. Maar waarom is sporten zo goed voor je fysieke én mentale gezondheid?

1. Je krijgt meer energie

Denk jij dat je moe wordt van sporten? Think again. Door regelmatig te bewegen word je fysiek én mentaal fitter. En je zal merken dat dingen die normaal energie kosten, ineens een stuk makkelijker gaan.

2. Je slaapt beter

Een goede conditie betekent ook een goede slaapconditie. Je slaapt sneller en dieper, waardoor jouw batterij een stuk beter oplaadt. En daarvan krijg je weer... meer energie!

3. Je hebt minder stress

Minder stress door sporten? Kom maar door! Als je flink sport, komt endorfine vrij in je lichaam. Dat is het snelst werkende anti-stresshormoon; het heeft al binnen 1 minuut effect.

4. Je krijgt het lekker warm

Zit jij er graag warmpjes bij? Sporten verbetert niet alleen je conditie, maar ook je bloedcirculatie. En daardoor krijg jij het lekker warm. Ook in de uren na het sporten.

Van hardloopshort tot windjack

Koop je workoutkleren voor elk seizoen met korting. Shop bij Plutosport, en scoor jouw outfit.

Shop je sportsgear
Sportkleding en accessoires met korting

5. Je bent creatiever

Veel bewegen = fitte hersenen. En je hoeft je echt niet elke keer volledig in het zweet te werken. Ook 20 minuten wandelen zorgt ervoor dat je brein al veel beter doorbloed is. En dat is weer goed voor je creativiteit en denkvermogen.

6. Je blijft gezonder

Future you is je dankbaar als je nu van die bank af komt. Want veel bewegen verbetert je ademhaling, stofwisseling, spieren, gewrichten en botten. En het vermindert de kans op aandoeningen zoals hart- en vaatziektes en obesitas.

Sport met korting bij SportCity

Als Just'er krijg jij 30% éxtra korting op een abonnement bij SportCity. Gewoon, omdat we blij met je zijn.

Bekijk jouw voordeel
Man met baard aan het sporten