Vergoeding bloedcontrole bij trombose

Als je trombose hebt, is het slim om regelmatig je bloed te testen op stolsels en stollingstijd. Bij Just krijg je een vergoeding voor bloedcontroles en zelfmeetapparatuur. Je betaalt wel eigen risico. Check je vergoeding.

Vergoeding in het kort

 • Je krijgt een vergoeding uit je Just basisverzekering
 • Je betaalt voor bloedcontrole en zelfmeetapparatuur Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2024 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.
 • Je betaalt voor bloedcontrole en zelfmeetapparatuur geen Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf.
 • Je hebt een briefje van je behandelende arts nodig

Wat krijg je vergoed voor bloedcontrole bij trombose?

Bij Trombose is een ziekte waarbij een bloedpropje in je ader ontstaat. krijg je de bloedcontroles vergoed uit je Just basisverzekering. Of je nu naar de trombosedienst gaat of zelf de stollingstijd van je bloed meet.

Vergoeding bloedcontrole door de trombosedienst

Wat krijg je vergoed als je voor bloedcontrole naar de trombosedienst gaat?

De bloedcontroles en de zorg door de trombosedienst worden 100% vergoed uit je Just basisverzekering. Je betaalt wel Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2024 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt..

Wanneer krijg je bloedcontrole door de trombosedienst vergoed?

Je krijgt een vergoeding als je trombose hebt. En daarom regelmatig je bloed moet controleren om te kijken of je medicijnen goed werken. Ga je voor het eerst naar de trombosedienst? Dan heb je een briefje van je huisarts nodig.

Vergoeding apparatuur om bloedstollingstijd te meten

Wat krijg je vergoed voor zelfmeetapparatuur voor bloedstollingstijd?

Je krijgt een vergoeding voor:

 • de apparatuur om zelf je bloedstollingstijd te meten
 • toebehoren zoals de teststrips, vingerpriksysteem met lancetten en vloeistof
 • een cursus over het omgaan met de apparatuur en de manier hoe je een meting zelf doet.

 

Je betaalt wel Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2024 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt. voor de zelfmeetapparatuur en toebehoren.

Wanneer krijg je de apparatuur om zelf bloedstollingstijd te meten vergoed?

Je krijgt een vergoeding als je voor lange tijd bloed moet blijven controleren. Of als je door je werk niet in staat bent om voor controle naar de trombosedienst te gaan. De trombosedienst stelt je ziekte vast en beoordeelt of je zelfmeetapparatuur krijgt. Dit kan bijvoorbeeld bij de volgende ziekten:

 • Cardiomyopathie is een verzamelnaam voor ziekten van de hartspier. Meestal gebeurt dat door een afgesloten kransslagader of door een slecht werkende hartklep, soms door de hartspier zelf.
 • Een hartritmestoornis is een afwijking in het ritme van de hartslag. De hartslag kan te snel, te langzaam of onregelmatig zijn.
 • Een kunstklep vervangt een hartklep die zijn werk niet goed doet. Bijvoorbeeld als je klep lekt of vernauwd is.
 • Een recidief longembolie (LE) is een ernstige aandoening – die veelal wordt veroorzaakt door een (recidief) veneuze trombo-embolie (VTE) – waarbij een bloedpropje losschiet uit de beenaderen en vervolgens vastloopt in de aderen van de longen.
 • Als een bloedstolsel een ader in je been afsluit, heb je een trombosebeen. Omdat het bloed niet meer weg kan stromen, zwelt het been op.

 

Zelfmeetapparatuur vervangen
Werkt het apparaat niet goed meer? Dan kan je deze laten vervangen. Neem hiervoor direct contact op met je trombosedienst.

Waar kan je terecht voor bloedonderzoek bij trombose?

Je kan voor bloedcontrole en de apparatuur voor het meten van je bloedstollingstijd naar de trombosedienst. Vind een trombosedienst bij je in de buurt.

 

Ga je naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je niet alles vergoed.