Vergoeding bloedcontrole bij trombose

Als je trombose hebt, is het slim om regelmatig je bloed te testen op stolsels en stollingstijd. Bij Just krijg je een vergoeding voor bloedcontroles en zelfmeetapparatuur. Je betaalt wel eigen risico. Check je vergoeding.

Vergoeding in het kort

  • Je krijgt een vergoeding uit je Just basisverzekering
  • Je betaalt voor bloedcontrole en zelfmeetapparatuur Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2024 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.
  • Je betaalt voor bloedcontrole en zelfmeetapparatuur geen Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf.
     
  • Je hebt een briefje van je behandelende arts nodig

Wat krijg je vergoed voor bloedcontrole bij trombose?

Bij Trombose is een ziekte waarbij een bloedpropje in je ader ontstaat.
 krijg je de bloedcontroles vergoed uit je Just basisverzekering. Of je nu naar de trombosedienst gaat of zelf de stollingstijd van je bloed meet.

Waar kan je terecht voor bloedonderzoek bij trombose?

Je kan voor bloedcontrole en de apparatuur voor het meten van je bloedstollingstijd naar de trombosedienst. Vind een trombosedienst bij je in de buurt.

Ga je naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je niet alles vergoed.