Vergoeding zuurstof

Heb je een longziekte (COPD), astma of clusterhoofdpijn en heb je extra zuurstof nodig? Je krijgt de huur van zuurstofapparatuur vergoed uit je basisverzekering.

In het kort

  • Voor zuurstof krijg je 100% vergoeding uit je basisverzekering
  • Je betaalt voor zuurstof geen Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2024 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.
  • Je betaalt voor zuurstof geen Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf.
  • Je hebt een verwijzing nodig van je arts

Wat krijg ik vergoed voor zuurstofapparatuur?

Je krijgt de huur van zuurstofapparatuur vergoed uit je Just basisverzekering. En voor de stroomkosten krijg je € 0,12 per draaiuur vergoed.

Zuurstof in het buitenland
Heb je zuurstof nodig tijdens je verblijf in het buitenland? Dan vergoeden we maximaal het Nederlandse tarief. In de tarievenlijst hulpmiddelen zie je hoeveel je vergoed krijgt.

Je regelt de zuurstof in het buitenland zelf, óf via je eigen leverancier. Krijg je van je leverancier een mobiele zuurstofconcentrator? Dan betaal je de huur hiervoor zelf.

Waar kan ik naartoe voor zuurstofapparatuur thuis?

Je kan naar een leverancier met contract voor zuurstof en bijbehorende apparatuur. Vind een leverancier voor zuurstofapparatuur.

Kies je voor een leverancier zonder contract? Dan krijg je misschien niet alles vergoed. Én je moet vooraf toestemming aan ons vragen met het aanvraagformulier en een offerte.