Vergoeding zuurstof

Heb je extra zuurstof nodig door een aandoening zoals COPD, astma of clusterhoofdpijn? Dan krijg je de huur van zuurstofapparatuur vergoed uit je basisverzekering.

Je vergoeding in het kort

Basisverzekering

100% vergoed

Aanvullende verzekering

Geen extra vergoeding

Eigen risico

Je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2021 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.

Eigen bijdrage

Je betaalt geen Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf.

Verwijzing nodig?

Ja, van je arts

Wat krijg je vergoed voor zuurstofapparatuur?

Je krijgt de huur van zuurstofapparatuur vergoed uit je basisverzekering. Voor de stroomkosten krijg je € 0,06 per draaiuur vergoed.

Zuurstof in het buitenland

Heb je zuurstof nodig in het buitenland? Dan krijg je maximaal het Nederlandse tarief vergoed. In het vergoedingenoverzicht hulpmiddelen staat per polis hoeveel je vergoed krijgt. Heb je een restitutiepolis? Dan krijg je het Het tarief dat we in Nederland redelijk vinden voor een bepaalde behandeling.
vergoed.

Je kunt de zuurstof in het buitenland zelf regelen, óf via je eigen leverancier. Krijg je van je leverancier een mobiele zuurstofconcentrator? Dan betaal je de huur hiervoor zelf.

Waar kan je terecht voor zuurstofapparatuur thuis?

Op zoek naar een leverancier voor zuurstof en bijbehorende apparatuur? Vind een leverancier.

Kies je voor een leverancier zonder contract? Dan krijg je misschien niet alles vergoed. Ook moet je vooraf toestemming aan ons vragen met het aanvraagformulier en een offerte.

Veelgestelde vragen