Ben je slechthorend? Dan krijg je een wek- en waarschuwingsinstallatie vergoed vanuit je basisverzekering.
Je komt in aanmerking voor vergoeding als er sprake is van een revalideerbaar oor met tenminste een verlies van 35 dB (verkregen bij frequenties van 1000, 2000 en 4000 Hz) en:
Je krijgt deze vergoeding als je naar een leverancier gaat waarmee afspraken zijn gemaakt over kwaliteit en prijzen. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan krijg je niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van zorg zonder contract voor jouw hulpmiddel.
In het Reglement Hulpmiddelen vind je welke eisen wij stellen per vergoeding en aan leveranciers.
Nee, je betaalt geen wettelijke Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf.
In 2022 is het verplicht eigen risico € 385 per jaar.
De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico. Als je je eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit je verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor je bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.
Op zoek naar een leverancier met een contract voor wek- en waarschuwingsinstallaties? Vind een leverancier bij je in de buurt.
Ga je naar leverancier zonder contract? Vraag dan vooraf altijd een akkoordverklaring bij ons aan. Stuur hierbij de medische diagnose van je specialist, een recent audiogram (niet ouder dan 9 maanden) en een offerte van de leverancier mee.
Dit hulpmiddel wordt je eigendom. Heb je geen goed hulpmiddel meer? Neem dan contact op met een leverancier met contract. Deze beoordeelt dan of je in aanmerking komt voor een nieuw hulpmiddel.
Op Hemelvaartsdag (donderdag 26 mei) zijn wij gesloten.