Hulpmiddelen voor mobiliteit krijg je vergoed uit je basisverzekering. Je kunt in aanmerking komen voor vergoeding van deze hulpmiddelen als je hier langdurig op bent aangewezen om te kunnen lopen en een eenvoudiger hulpmiddel, zoals krukken of een rollator, niet voldoende is. Ook moet er sprake zijn van:
Voorbeelden van niet-eenvoudige hulpmiddelen die wij vergoeden zijn:
Heb je een loophulpmiddel nodig? Neem dan contact op met een gecontracteerde leverancier. Deze leverancier beoordeelt of je in aanmerking komt voor een loophulpmiddel en stelt vast wat voor je het meest doelmatige en geschikte hulpmiddel is om je mobiliteitsproblemen op te lossen. Dat kan elk merk of model zijn, de leverancier zorgt dat deze aan je geleverd wordt. Je hoeft hiervoor niet bij te betalen.
Je krijgt deze vergoeding als je naar een leverancier gaat waarmee afspraken zijn gemaakt over kwaliteit en prijzen. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan krijg je niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van zorg zonder contract voor jouw hulpmiddel.
In het Reglement Hulpmiddelen vind je welke eisen wij stellen per vergoeding en aan leveranciers.
Nee, je betaalt geen wettelijke Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf.
Krijg je het hulpmiddel in bruikleen? Dan betaal je geen eigen risico. Wordt het hulpmiddel jouw eigendom? Dan verrekenen wij jouw vergoeding wel met het eigen risico.
Je kunt terecht bij een leverancier met een contract voor loophulpmiddelen:
Je moet altijd toestemming aan ons vragen als je naar een leverancier gaat waar we geen contract mee hebben.
Op Hemelvaartsdag (donderdag 26 mei) zijn wij gesloten.