Vergoeding hulphond (signaalhond)

Bij Just krijg je een ADL-hulphond (signaalhond) vergoed uit je basisverzekering. Ook krijg je een bedrag voor het levensonderhoud en (medische) verzorging van de hond.

In het kort

  • 100% vergoeding uit je Just basisverzekering
  • Je krijgt een bedrag aan steungeld voor de verzorging van de hond
  • Je betaalt Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2024 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt. voor het steungeld
  • Je hebt een rapport nodig van je ergotherapeut 

Wat krijg ik vergoed voor een ADL-hulp-, of signaalhond?

Met je Just basisverzekering krijg je de hulphond volledig vergoed. En je krijgt maximaal € 1.100 aan steungeld voor de kosten van levensonderhoud en voor de (medische) verzorging van de hond. Je betaalt eigen risico alleen voor het bedrag dat je krijgt voor het verzorgen van de hond.

Wanneer krijg ik deze vergoeding voor hulphond?

Je krijgt een vergoeding voor een hulphond plus het steunbedrag als je helemaal doof bent óf als je door (blijvende) ernstige lichamelijke functiebeperkingen je algemene dagelijkse activiteiten niet kan doen. Je woon- en leefomgeving moet geschikt zijn voor een hond én je moet in staat zijn om voor de hond te zorgen. En de hond komt van een stichting of school voor geleidehonden met contract voor hulphonden.

Toestemming voor de 1e aanvraag

Ga je voor het eerst een hulphond aanvragen? Dan moet altijd eerst toestemming van ons nodig. Hiervoor stuur je het briefje van je behandelend arts met het adviesrapport van je ergotherapeut. Ook stuur je een praktische indicatiestelling van de hondenschool.

Waar kan ik naartoe voor een hulphond?

Je kan naar een hondenschool met contract voor het leveren van hulphond. Vind een hondenschool bij je in de buurt. Ga je naar een hondenschool zonder contract, dan krijg je minder vergoed én je moet altijd vooraf toestemming bij ons vragen. Ook moet de leverancier lid zijn van Assistance Dogs Europe (ADEU).