Vergoeding fysiotherapie tot 18 jaar (chronisch)

Heeft je kind fysiotherapie nodig voor een chronische aandoening? Dat wordt vaak vergoed uit de basisverzekering.

Vergoeding in het kort

Basisverzekering

Vergoed vanaf de 1e behandeling als de aandoening op deze lijst staat.

Aanvullende verzekering

Geen extra vergoeding

Eigen risico

Nee hoor, je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2024 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.

Eigen bijdrage

Nee hoor, je betaalt geen Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf.

Verwijzing nodig?

Ja, bijvoorbeeld van de huisarts of medisch specialist

Wat krijg ik?

Staat de aandoening op de lijst? Dan vergoeden we fysiotherapie voor je kind vanaf de 1e behandeling uit de basisverzekering. Samen met de therapeut bepaal je hoeveel behandelingen er nodig zijn.

Waar kan ik naartoe?

  • Voor fysiotherapie uit je aanvullende verzekering ga je naar een speciaal geselecteerde fysiotherapeut met een contract voor Just Live. Zorg van andere fysiotherapeuten vergoeden we niet.
  • Voor fysiotherapie uit de basisverzekering kun je naar alle fysiotherapeuten met een contract. Zorg van fysiotherapeuten zonder contract krijg je voor 60% vergoed. Ook heb je een akkoordverklaring nodig.

Vind een fysiotherapeut bij je in de buurt

Vind een oefentherapeut bij je in de buurt