Vergoeding spoedeisende zorg in het buitenland

Met spoed zorg nodig in het buitenland? Onze basisverzekering Just Basic vergoedt je zorgkosten tot maximaal de Nederlandse prijs. Is de zorg duurder dan in Nederland? Dan vergoeden we de rest uit je aanvullende verzekering Just Live.

Wat krijg je vergoed voor spoedzorg in het buitenland?

Basisverzekering Just Basic

Waar je ook bent, wij betalen je rekening tot maximaal het Nederlandse Het tarief dat we in Nederland redelijk vinden voor een bepaalde behandeling..

Aanvullende verzekering Just Live

Zorg in het buitenland kan duur uitpakken. Met je aanvullende verzekering Just Live ben je hier goed voor verzekerd. Je krijgt dan een vergoeding voor:

  • spoedzorg die duurder is dan in Nederland
  • organisatiekosten alarmcentrale
  • medisch noodzakelijke repatriëring van de zieke verzekerde, geregeld via de CZ Helpline
  • spoed mondzorg tot € 275. Is deze vergoeding op? Dan kan je ook een vergoeding krijgen voor mondzorg uit de tandartsverzekering.

Mondzorg na een ongeval in het buitenland

Ben je terug in Nederland en heb je door het ongeval nog tandzorg nodig? Bekijk de ongevallendekking mondzorg.

Dit krijg je helaas niet vergoed

  • Is vóór je vertrek een negatief reisadvies (oranje of rood) afgegeven door besmettelijke ziekteverwekkers? Dan krijg je geen vergoeding uit je aanvullende verzekering als je deze ziekteverwekkers oploopt en daardoor zorg nodig hebt.
  • We betalen zorgkosten altijd in euro’s. Dus ook je doktersrekening in het buitenland. Is deze rekening betaald in een vreemde muntsoort? Soms krijg je dan meer of juist minder betaald. Dit komt door koerswijzigingen. Misschien krijg je hier achteraf nog een rekening voor. Heb je extra bankkosten gemaakt voor een betaling naar of vanuit het buitenland? Dan betaal je deze zelf.

Wanneer krijg ik een vergoeding voor spoedeisende zorg in het buitenland?

  • Als je met spoed een behandeling nodig hebt
  • Als je voor vertrek niet had verwacht dat je deze zorg nodig had
  • Als je maximaal 1 jaar in het buitenland bent

Wat gaat het jou kosten?

Je betaalt Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2024 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.. Heb je alleen een basisverzekering? Dan betalen wij je rekening tot maximaal de Nederlandse prijs. De rest betaal je zelf.

Bel altijd de Just Helpline

Moet je onverwacht naar de dokter of het ziekenhuis? Bel ons altijd als je in het buitenland zorg nodig hebt. Je krijgt een Nederlandse verpleegkundige aan de lijn. Moet je toch naar een lokale arts? Wij helpen een (huis)arts in de buurt te vinden. De Helpline is 24/7 bereikbaar op +31 13 468 04 02.