Vergoeding besnijdenis

Is jouw voorhuid te nauw en moet je daarom besneden worden? Of wil je uit godsdienstige overwegingen besneden worden? Bekijk onder welke voorwaarden je een vergoeding kan krijgen.

In het kort

  • Just Basic vergoedt besnijdenis met medische redenen
  • Je betaalt Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2024 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.
  • Je hebt een verwijzing nodig van je huisarts
  • Je betaalt Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf. bij zorgverlener zonder contract

Wat krijg je vergoed voor besnijdenis?

Je krijgt een vergoeding uit je basisverzekering voor het eerste bezoek bij de medisch specialist. Hier wordt beoordeeld of de ingreep om medische redenen nodig is of niet. En voor de chirurgische ingreep, de besnijdenis.

Wanneer krijg ik circumcisie of besnijdenis vergoed?

Je krijgt besnijdenis vergoed als de ingreep om medische redenen nodig is. En de circumcisie wordt uitgevoerd door of onder verantwoordelijkheid van een medisch specialist met een contract voor besnijdenis. Ga je naar een zorgverlener of instelling zonder contract? Dan betaal je een deel van de kosten.

Waar kan ik een besnijdenis laten doen?

Voor een besnijden kan je bij een medisch specialist met een contract voor besnijdenis:

Bekijk ook

Andere vergoedingen