Vergoeding verbruiksartikelen

Heb je verbruiksartikelen nodig? Zoals afdekpleisters, injectiespuiten, spoelapparatuur of verbandmiddelen voor wondzorg. Check dan je vergoeding. Je krijgt bij Just verbruiksartikelen vergoed uit je basisverzekering.

In het kort

  • Je krijgt verbruiksartikelen vergoed uit je Just basisverzekering
  • Je betaalt voor verbruiksartikelen soms Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2024 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.
  • Je betaalt voor verbruiksartikelen geen Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf.
  • Je hebt een verwijzing nodig van je arts
  • Je hebt soms toestemming van ons nodig

Dit is je vergoeding voor verbruiksartikelen

Er zijn verschillende verbruiksartikelen. Bijvoorbeeld afdekpleisters, infuuspompen, injectiespuiten, spoelapparatuur en verbandmiddelen. Je vergoeding hangt af van het verbruiksartikel dat je nodig hebt. Check hier jouw vergoeding.

Waar kan je terecht?

Op zoek naar een leverancier met een contract voor je verbruiksartikel? Vind een leverancier bij je in de buurt. Je zoekt op het verbruiksartikel dat je nodig hebt.

Ga je naar een leverancier zonder contract? Dan moet je vooraf altijd een akkoordverklaring bij ons aanvragen. Stuur hierbij de medische diagnose van je arts en de offerte van de leverancier mee.