Vergoeding MRI-scan

Moet je van je arts een MRI-scan laten maken? Je krijgt MRI-scan vergoed uit je basisverzekering. Je betaalt wel eigen risico.

In het kort

  • Je krijgt een vergoeding uit je Just basisverzekering
  • Je hebt een verwijzing nodig van je medisch specialist
  • Je betaalt voor een MRI-scan Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2024 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.
  • Je betaalt voor een MRI-scan geen Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf.

Wat krijg je vergoed voor een MRI-scan?

Je krijgt een MRI-scan 100% vergoed als je naar een zorgverlener gaat met een contract. Je betaalt wel eigen risico voor een MRI-scan.

Wanneer krijg je een MRI-scan vergoed?

Je krijgt deze vergoeding als:

  • je medisch specialist uit een gecontracteerd ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum (ZBC) vindt dat een MRI-scan medisch noodzakelijk is. In een zeer beperkt aantal gevallen kan een huisarts je ook verwijzen.
  • je naar een zorgverlener met een contract gaat.

Waar kan ik naartoe voor een MRI-scan?

Je kan naar een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum met een contract voor MRI-onderzoek. Vind een zorgverlener met contract voor MRI-onderzoek.

Ga je naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je misschien niet alles vergoed.

Veelgestelde vragen over je MRI-scan vergoeding