Vergoeding kunstgebit op implantaten (klikgebit)

Implantaten en het kunstgebit (klikgebit) krijg je in sommige gevallen vergoed uit je basisverzekering. Er moet wel sprake zijn van een geheel tandeloze kaak.

Je vergoeding in het kort

Met je basisverzekering

 • Ondergebit op implantaten: 90% vergoed
 • Bovengebit op implantaten: 92% vergoed
 • Volledige gebitsprothese op implantaten: 83% vergoed
 • Je betaalt Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2021 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.
 • Je betaalt een Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf.
  voor:
  • Ondergebit op implantaten: 10% van de kosten
  • Bovengebit op implantaten: 8% van de kosten
  • Gebitsprothese op implantaten in combinatie met een gebitsprothese zonder implantaten: 17% van de kosten

Met je aanvullende verzekering

Met je tandartsverzekering Just Smile krijg je vergoeding voor de eigen bijdrage van de basisverzekering.

Wat krijg je vergoed voor kunstgebit op implantaten?

Uit je basisverzekering

Je krijgt een vergoeding tot maximaal het wettelijk tarief. Voor sommige behandelingen betaal je materiaal- en techniekkosten. Hier zijn geen wettelijke tarieven voor. In de referentielijst staan bedragen die gebruikelijk zijn.

Met de aanvullende verzekering Just Smile

Uit je aanvullende verzekering Just Smile krijg je 75% van je rekening vergoed tot een maximum van € 250 per jaar. Deze vergoeding geldt voor al je mondzorg samen.

Waar kan je naartoe?

Je kan terecht bij een zorgverlener met een contract voor een kunstgebit op implantaten. Vind een zorgverlener bij jouw in de buurt.

Kies je voor een zorgverlener zonder contract? Dat mag. Maar dan krijg je misschien niet alles vergoed. Én jij of je zorgverlener moet altijd vooraf toestemming bij ons aanvragen. Om je aanvraag te beoordelen hebben we ook het behandelplan nodig.

Hulp nodig? Just Ask!