Vergoeding kunstgebit op implantaten (klikgebit)

Implantaten en het kunstgebit (klikgebit) krijg je in sommige gevallen vergoed uit je basisverzekering. Er moet wel sprake zijn van een geheel tandeloze én ernstig geslonken kaak.

Je vergoeding in het kort

 

Met je basisverzekering

 • Ondergebit op implantaten: 90% vergoed
 • Bovengebit op implantaten: 92% vergoed
 • Combinatie van klikgebit op implantaten in de ene kaak en een uitneembaar kunstgebit in de andere kaak: 83% vergoed
 • Je betaalt Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2024 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.
 • Je betaalt een Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf. voor:
  • Ondergebit op implantaten: 10% van de kosten
  • Bovengebit op implantaten: 8% van de kosten
  • Combinatie van klikgebit op implantaten in de ene kaak en een uitneembaar kunstgebit in de andere kaak: 17% van de kosten

Wat krijg je vergoed voor kunstgebit op implantaten?

Uit je basisverzekering

Je krijgt een vergoeding tot maximaal het wettelijk tarief. Voor sommige behandelingen betaal je materiaal- en techniekkosten. Hier zijn geen wettelijke tarieven voor. In de referentielijst staan bedragen die gebruikelijk zijn.

Waar kan je naartoe?

Je kan terecht bij een zorgverlener met een contract voor een kunstgebit op implantaten.

Kies je voor een zorgverlener zonder contract? Dat mag. Maar dan krijg je misschien niet alles vergoed. Én jij of je zorgverlener moet altijd vooraf toestemming bij ons aanvragen. Om je aanvraag te beoordelen hebben we ook het behandelplan nodig.

Implantaten nodig voor je bovengebit? Je hebt van ons een akkoordverklaring nodig voor zorgverleners met én zonder contract. Vraag dus toestemming aan voor je met je behandeling start.