Vergoeding kunstgebit op implantaten (klikgebit)

Implantaten en het kunstgebit krijg je in sommige gevallen vergoed uit de basisverzekering. Er moet sprake zijn van een geheel tandeloze kaak.

Je vergoeding in het kort

Basisverzekering

  • Ondergebit op implantaten: 90% vergoed
  • Bovengebit op implantaten: 92% vergoed
  • Volledige gebitsprothese op implantaten: 83% vergoed

Aanvullende verzekering

Vergoeding voor de eigen bijdrage

Eigen risico

Je betaalt Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2021 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.

Eigen bijdrage

Je betaalt een Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf.

  • Ondergebit op implantaten: 10% van de kosten
  • Bovengebit op implantaten: 8% van de kosten
  • Gebitsprothese op implantaten in combinatie met een gebitsprothese zonder implantaten: 17% van de kosten

Wat krijg je vergoed?

We vergoeden maximaal het wettelijk tarief. Voor sommige behandelingen betaal je materiaal- en techniekkosten. Hier zijn geen wettelijke tarieven voor. In de referentielijst staan bedragen die gebruikelijk zijn.

Aanvullende verzekering

Uit je aanvullende verzekering Just Smile krijg je 75% van je rekening vergoed tot een maximum van € 250 per jaar. Deze vergoeding geldt voor al je mondzorg samen.

Waar kan je terecht?

Zorgverleners met contract

Je krijgt de vergoeding als je naar een zorgverlener met een contract voor een kunstgebit op implantaten gaat. Vind een zorgverlener bij je in de buurt.

Zorgverleners zonder contract

Ga je naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je misschien niet alles vergoed. Vooraf moet je of je zorgverlener altijd bij ons een akkoordverklaring aanvragen. Om je aanvraag te beoordelen hebben we ook het behandelplan nodig.

Hulp nodig? Just Ask!