Vergoeding kunstgebit op implantaten (klikgebit)

Implantaten en het kunstgebit krijg je in sommige gevallen vergoed uit de basisverzekering. Er moet sprake zijn van een geheel tandeloze kaak.

Je vergoeding in het kort

Basisverzekering

  • Ondergebit op implantaten: 90% vergoed
  • Bovengebit op implantaten: 92% vergoed
  • Volledige gebitsprothese op implantaten: 83% vergoed

Aanvullende verzekering

Vergoeding voor de eigen bijdrage

Eigen risico

Je betaalt Bedrag dat je eerst zelf betaalt voordat je een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in 2018 en  2019 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage

Je betaalt een Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg of hulpmiddelen.

  • Ondergebit op implantaten: 10% van de kosten
  • Bovengebit op implantaten: 8% van de kosten
  • Volledige gebitsprothese op implantaten: 17% van de kosten

Toestemming nodig?

Je hebt altijd vooraf toestemming van ons nodig.

Wat krijg je vergoed?

We vergoeden maximaal het wettelijk tarief. Voor sommige behandelingen betaal je materiaal- en techniekkosten. Hier zijn geen wettelijke tarieven voor. In de referentielijst staan bedragen die gebruikelijk zijn.

Aanvullende verzekering

Uit je aanvullende verzekering Just Smile krijg je 75% van je rekening vergoed tot een maximum van € 250 per jaar. Deze vergoeding geldt voor al je mondzorg samen.

Waar kan je terecht?

Zorgverleners met contract

Je krijgt de vergoeding als je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Vind een zorgverlener bij je in de buurt. Zoek op: klikgebit op implantaten.

Zorgverleners zonder contract

Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je misschien minder vergoed. Vooraf moet je of je zorgverlener altijd bij ons een akkoordverklaring aanvragen. Om je aanvraag te beoordelen hebben we ook het behandelplan nodig.