Vergoeding gezichtsprothese

Je krijgt gezichtsprothese vergoed met je Just basisverzekering. Je hebt wel een verwijzing nodig van je medische specialist.

Je vergoeding in het kort

  • Je krijgt volledige vergoeding uit je basisverzekering
  • Je hebt een verwijzing nodig van je medisch specialist
  • Je betaalt Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2024 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.
  • Je betaalt geen Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf.
  • Soms heb je toestemming nodig

Wat krijg je vergoed voor gelaat- of gezichtsprothese?

Met je Just Basic krijg je 100% vergoeding voor een individueel op maat gemaakt prothese om je gezicht te bedekken of een deel daarvan, zoals neus en/of oorschelpen. Je krijgt ook de bevestigingsmiddelen voor de gelaatsprothese vergoed. En als je prothese niet meer goed is, krijg je een vervangende prothese gewoon vergoed.

Wanneer krijg ik een gezichtsprothese vergoed?

Je krijgt een vergoeding voor gezichtsprothese als je gezicht verminkt is en/of als je een oor mist of een deel van je neus. Hiervoor moet je een brief hebben van de medische specialist, waarin staat welke prothese je nodig hebt. En je moet je gezichtsprothesen halen bij een prothesemaker met contract.

Waar kan ik naartoe voor een gezichtsprothese?

Je kan naar een orthotist of protheticus met contract voor gezichts-, gelaats-, oor- of neusprothesen. Vind een orthopedist met contract voor gezichtsprothese.

Protheticus zonder contract

Ga je naar een prothesemaker zonder contract? Dan krijg je alleen 60% van de kosten vergoed. En je moet eerst even toestemming aan ons vragen. Stuur met je aanvraag de medische diagnose van je behandelend arts en een offerte van de prothesemaker mee.