Wijzigingen zorgverzekering 2024

Het verplicht eigen risico blijft € 385 in 2024. Maar wat verandert er wel? We hebben de belangrijkste wijzigingen van je voorwaarden & vergoedingen voor je op een rij gezet.

Wijzigingen basisverzekering Just Basic 2024

Dit verandert er in jouw basisverzekering per 1 januari 2024:

Wettelijke eigen bijdragen en maximale vergoedingen

De overheid past de eigen bijdragen en maximale vergoedingen aan.
Bekijk alle tarieven voor 2024

Kraamzorg

Goed nieuws: vanaf 2024 mag je kraamzorg verdelen over 6 weken. Het maximaal aantal dagen blijft 10. Hoeveel dagen je precies krijgt, spreek je af tijdens de intake met het kraambureau.
Bekijk de vergoeding voor kraamzorg

Corona herstelzorg

Ernstige klachten door het coronavirus? En heb je begeleiding nodig van bijvoorbeeld een logopedist, fysio of ergotherapeut? De vergoeding voor corona herstelzorg wordt verlengd tot 1 januari 2025.
Bekijk de vergoeding voor corona herstelzorg

Beweegprogramma valpreventie

Loop je een hoog risico om te vallen? En heb je bijkomende lichamelijke of mentale problemen? Dan wordt valpreventie vanaf 2024 vergoed uit je basisverzekering. Je hebt voor deze vergoeding een verwijzing van je (huis)arts nodig. 
Bekijk de vergoeding voor valpreventie

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

Heeft jouw kind coaching nodig bij gezond eten en bewegen? Vanaf 2024 kunnen kinderen met overgewicht of obesitas t/m 17 jaar deelnemen aan een GLI programma. Je hebt hiervoor een verwijzing nodig van de (huis)arts. 
Bekijk de vergoeding voor leefstijlcoaching

Oefentherapie bij COPD

Vanaf 2024 krijg je therapie bij COPD alleen 100% vergoed als je naar een gecontracteerde therapeut gaat die is aangesloten bij Chronisch ZorgNet. Deze therapeuten zetten zich extra in voor de behandeling van COPD. Is je therapeut niet gecontracteerd of aangesloten bij Chronisch ZorgNet? Dan krijg je je rekening niet volledig vergoed. 
Bekijk de vergoeding voor oefentherapie bij COPD

20-weken echo

Ben je zwanger en wil je een 20-weken echo laten maken? Dat kan gewoon. En je hoeft er nog steeds niets voor te betalen. Want vanaf 2024 vergoedt niet Just, maar de overheid jouw 20-weken echo. 
Bekijk de vergoeding voor zwangerschapsonderzoeken

Wijkverpleging

Krijg je verpleging aan huis? Maar heeft je wijkverpleegkundige geen contract met Just? Dan verandert in 2024 je aanvraagprocedure. Je indicatie mag maximaal 3 maanden oud zijn op het moment dat je de zorg aanvraagt.
Bekijk de vergoeding voor wijkverpleging.

Bovengebit implantaten

Implantaten nodig voor je bovengebit? Vanaf 2024 heb je van ons een akkoordverklaring nodig voor zorgverleners met én zonder contract. Vraag dus eerst toestemming aan voor je met je behandeling start. 
Bekijk de vergoeding voor een kunstgebit

Logopedie

Voor logopedie tot 18 jaar heb je vanaf 2024 geen verwijzing meer nodig als je naar een gecontracteerde logopedist gaat. Kies je voor een logopedist zonder contract, dan heb je wél een verwijzing nodig.
Bekijk de vergoeding voor logopedie

Hulpmiddelen

Maak je gebruik van incontinentiemateriaal? Of gebruik je materialen die medisch nodig zijn voor de verzorging van je stoma? Jouw leverancier voor hulpmiddelen wijzigt in 2024. 
Vind je nieuwe leverancier

Wijzigingen aanvullende verzekering Just Live 2024

Heb je aanvullende verzekering Just Live?

Daarvoor verandert er niks. Je krijgt volgend jaar dus gewoon dezelfde vergoedingen! 

Dit verandert in de aanvullende tandartsverzekering Just Smile

Heb je aanvullende tandartsverzekering Just Smile?

  • Je kreeg 1x controle vergoed. Dat verandert naar 2x controle.
  • Je kreeg 1 extra behandeling (gaatje vullen óf nog een controle). Dat verandert naar € 150 voor een gaatje vullen, inclusief foto en verdoving.
  • Én je krijgt € 275 voor spoedeisende tandzorg in het buitenland.

Heb je nog onze oude aanvullende tandartsverzekering Just Smile?

Dan zie je Just Tand 1 terug op je polis voor 2024. Er verandert niks. Je krijgt volgend jaar dus gewoon dezelfde vergoedingen! Just Tand 1 is niet meer af te sluiten voor nieuwe klanten en dus ook niet zichtbaar op Just.nl.

Naar boven