Aanmelding en acceptatie bij Just

Je polis komt er snel aan

Aangemeld bij Just maar nog geen polis gehad? Geen zorgen: bij ons is iedereen welkom. Dus als er geen uitzonderingen voor je gelden, ben je vanaf 2022 gewoon bij ons verzekerd.

Vóór 1 januari aangemeld, maar nog geen polis gehad?

Komt eraan! We zijn druk bezig met het verwerken van je aanmelding. En met het opzeggen van je oude verzekering. We sturen je meteen een mailtje als je polis klaarstaat.

Uitzonderingen? Wij nemen contact met je op

Soms hebben we extra informatie nodig. En heel soms kan je geen verzekering bij ons afsluiten. We nemen hierover altijd contact met je op.

We vragen extra informatie bij je op als..

  • je een niet Nederlandse of niet EU-nationaliteit hebt en geen geldig bewijs dat je in Nederland mag blijven (verblijfsvergunning) kunt laten zien.
  • je een minderjarig kind wilt meeverzekeren en 1 van de ouders is ergens anders verzekerd. We hebben dan toestemming nodig van die ouder.

We kunnen je niet aanmelden als..

  • je nog achterstand hebt op de premie van je basisverzekering bij je verzekeraar waar je nu zit.
  • Just of een ander CZ label in de afgelopen 5 jaar je zorgverzekering heeft stopgezet door fraude.

Woon of werk je in het buitenland?

Als je woont of werkt in het buitenland heb je soms een andere ziektekostenverzekering nodig. Bijvoorbeeld als je inkomsten uit het buitenland hebt. Of als je in het buitenland woont en niet kunt laten zien dat je inkomsten uit Nederland hebt.

Lees meer over je zorgverzekering in het buitenland

Hulp nodig? Just Ask!