Vergoeding zelfstandig behandelcentrum

Wat krijg je vergoed voor een behandeling bij een zelfstandig behandelcentrum? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

In het kort

  • Je krijgt een behandeling bij een zelfstandig behandelcentrum vergoed uit je basisverzekering
  • Voor zorg in een zelfstandig behandelcentrum betaal je Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2024 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.
  • Afhankelijk van de behandeling kan het zijn dat je een wettelijke Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf. moet betalen

Wat krijg je vergoed?

Je kunt bij elk ziekenhuis in Nederland terecht. Voor sommige behandelingen kun je ook in een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) terecht. Een zelfstandig behandelcentrum is een samenwerkingsverband tussen 2 of meer medisch specialisten. Voor behandeling in zelfstandige behandelcentra heb je een verwijzing nodig van een arts of een medisch specialist.

Meestal worden behandelingen in een zelfstandig behandelcentrum op dezelfde manier vergoed als behandelingen in een ziekenhuis.

Je krijgt deze vergoeding als je naar een zelfstandig behandelcentrum met een contract voor je behandeling gaat. Ga je naar een behandelcentrum zonder contract? Dan krijg je misschien niet alles vergoed.

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een zelfstandig behandelcentrum met een contract? Vind een zelfstandig behandelcentrum bij je in de buurt.

Niet alle behandelingen worden gecontracteerd bij de zelfstandige behandelcentra. Twijfel je of je zelfstandig behandelcentrum een contract heeft voor uw behandeling? Bel dan met de CZ Ziekenhuislijn: (013) 593 82 40

Bekijk ook: