Vergoeding voorlees- en memoapparatuur

Wat krijg je vergoed voor voorlees- en memoapparatuur? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Vergoeding in het kort

  • Je krijgt voorlees- en memoapparatuur vergoed uit je basisverzekering
  • Je betaalt voor de memoapparatuur en het voorleesapparaat geen Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2024 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.
  • Je betaalt voor de memoapparatuur en het voorleesapparaat geen Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf.

Wat krijg je vergoed voor voorlees- en memoapparatuur?

Ben je slechtziend of blind? Dan krijg je een voorleesapparaat en Hulpmiddel dat gebruikt wordt om berichten in te spreken en later te beluisteren. Bijvoorbeeld voor afspraken, notities of andere gegevens. Er dient sprake te zijn van een uitgebreide (geavanceerde) memorecorder van meer functies dan alleen de memorecorderfunctie. Op een overzichtelijke manier kunnen adres- en telefoonbestanden, afspraken en notities worden opgeslagen en bewerkt. Bijvoorbeeld: automatische nummer-, tijds- en datum- en telefoonregistratie en dagkalender. vergoed uit de basisverzekering. Je krijgt voorlees- en memoapparatuur altijd te leen. Daarom hoef je geen eigen risico te betalen. Heb je de apparatuur niet meer nodig? Dan zorgen we dat de apparatuur bij je wordt opgehaald. Neem hiervoor contact op met je leverancier en met onze afdeling Medische Beoordelingen.

Waar kan je terecht?

Je kunt terecht bij een leverancier met een contract voor je hulpmiddel:

Ga je naar een leverancier zonder contract? Dan moet je altijd toestemming aan ons vragen.

Heb je een vervangend hulpmiddel nodig? Dan hebben we bij je aanvraag een offerte van de leverancier nodig met daarop de reden van vervanging.

Bekijk ook: