Vergoeding trippelstoel

Met een trippelstoel verplaats je je zittend in huis. Dit kan handig zijn als je je handen vrij moet hebben voor bijvoorbeeld huishoudelijke activiteiten. Je krijgt de stoel vergoed uit de basisverzekering.

Vergoeding in het kort

  • Je krijgt 100% vergoeding uit je Just basisverzekering
  • Je betaalt voor een trippelstoel geen Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2024 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.
  • Je betaalt voor een trippelstoel geen Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf.

Wat krijg je vergoed voor een trippelstoel?

Je krijgt een trippelstoel 100% vergoed uit de basisverzekering. Je hoeft hiervoor geen eigen risico te betalen.

Waar kan ik naartoe voor een trippelstoel?

Je kan naar een leverancier met een contract voor trippelstoelen:

Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan krijg je misschien niet alles vergoed. En je moet vooraf toestemming bij ons aanvragen als je naar een leverancier zonder contract gaat. Stuur hierbij de diagnose van de arts of andere specialist mee. Heb je de trippelstoel nodig voor langdurig gebruik? Stuur dan ook de adviesrapportage van jouw ergotherapeut mee.

Bekijk ook: