Vergoeding onderzoek naar kanker bij kinderen

Wat krijg je vergoed voor onderzoek naar kanker bij kinderen? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Onderzoek naar kanker bij kinderen vergoeden wij uit de basisverzekering. De vergoeding krijg je als je naar de Stichting Kinderoncologie Nederland (SKION) gaat.

SKION is een samenwerkingsverband van de afdelingen kinderoncologie van academische ziekenhuizen. De stichting streeft ernaar de best beschikbare behandeling te bieden voor kinderen met kanker en hun ouders. Oncologische hulp voor kinderen is een vorm van medisch-specialistische zorg. Ga je naar een andere stichting, dan wordt deze zorg niet vergoed.

Eigen bijdrage

Nee, je betaalt geen wettelijke Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen.

Eigen risico

Nee, je betaalt geen Bedrag dat je eerst zelf betaalt voordat je een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in 2021 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Waar kan je terecht?

Wil je weten wat de Stichting Kinderoncologie Nederland (SKION) voor je kan doen? Kijk op www.skion.nl.

Heb je vragen over kanker? Neem dan contact op met CZ Zorgadvies oncologie via telefoonnummer (013) 594 91 10. Onze medewerkers kunnen je bijvoorbeeld vertellen op welke vergoedingen je recht hebt en waar je de beste zorg kunt vinden.

Wat regel je zelf?

Je hebt een verwijzing nodig van je huisarts of medisch specialist.