Vergoeding onderzoek naar kanker bij kinderen

Wat krijg je vergoed voor onderzoek naar kanker bij kinderen? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Onderzoek naar kanker bij kinderen vergoeden wij uit de basisverzekering. De vergoeding krijg je als je naar de Stichting Kinderoncologie Nederland (SKION) gaat.

SKION is een samenwerkingsverband van de afdelingen kinderoncologie van academische ziekenhuizen. De stichting streeft ernaar de best beschikbare behandeling te bieden voor kinderen met kanker en hun ouders. Oncologische hulp voor kinderen is een vorm van medisch-specialistische zorg. Ga je naar een andere stichting, dan wordt deze zorg niet vergoed.

Eigen bijdrage

Nee, je betaalt geen wettelijke Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf.

Eigen risico

Nee, je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2024 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.

Waar kan je terecht?

Wil je weten wat de Stichting Kinderoncologie Nederland (SKION) voor je kan doen? Kijk op www.skion.nl.

Heb je vragen over kanker? Neem dan contact op met CZ Zorgadvies oncologie via telefoonnummer (013) 594 91 10. Onze medewerkers kunnen je bijvoorbeeld vertellen op welke vergoedingen je recht hebt en waar je de beste zorg kunt vinden.

Wat regel je zelf?

Je hebt een verwijzing nodig van je huisarts of medisch specialist.

Contact met het Zorgteam

Voor vragen over second opinion, wachtlijstbemiddeling of voor hulp bij het zoeken van een zorgverlener. Bel ons voor advies.