Vergoeding fysiotherapie tot 18 jaar (chronisch)

Heeft je kind fysiotherapie nodig voor een chronische aandoening? Dat wordt vaak vergoed uit de basisverzekering.

In het kort

Basisverzekering

Vergoed vanaf de 1e behandeling als de aandoening staat op deze lijst

Aanvullende verzekering

Geen extra vergoeding

Eigen risico

Nee hoor, je betaalt geen Bedrag dat je eerst zelf betaalt voordat je een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in 2021 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage

Nee hoor, je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen.

Verwijzing nodig?

Ja, bijvoorbeeld van de huisarts of medisch specialist

Wat krijg ik?

Staat de aandoening op de lijst? Dan vergoeden we fysiotherapie voor je kind vanaf de 1e behandeling uit de basisverzekering. Samen met de therapeut bepaal je hoeveel behandelingen er nodig zijn.

Waar kan ik naartoe?

  • Voor fysiotherapie uit je aanvullende verzekering ga je naar een speciaal geselecteerde fysiotherapeut met een contract voor Just Live. Zorg van andere fysiotherapeuten vergoeden we niet.
  • Voor fysiotherapie uit de basisverzekering kun je naar alle fysiotherapeuten met een contract. Zorg van fysiotherapeuten zonder contract krijg je voor 60% vergoed. Ook heb je een akkoordverklaring nodig.

Vind een fysiotherapeut bij je in de buurt

Vind een oefentherapeut bij je in de buurt