Vergoeding spoedeisende hulp (SEH) in het buitenland

Wat krijg je vergoed voor spoedeisende hulp in het buitenland? Bekijk de vergoeding in je zorgverzekering van Just.

Dit krijg je vergoed

Als je in het buitenland direct medische zorg nodig hebt die niet kan wachten tot je weer in Nederland bent, dan noemen we dat spoedeisende hulp in het buitenland.

Basisverzekering Just Basic

Spoedeisende hulp in het buitenland krijg je vergoed vanuit je basisverzekering Just Basic. Maar die vergoeding is maximaal het Nederlandse tarief. Is de zorg die je in het buitenland krijgt duurder dan in Nederland, dan betaal je zelf de extra kosten.

Accepteert de zorgverlener de EHIC of het verdragsformulier 111? Dan krijg je een vergoeding volgens de voorwaarden en tarieven van het land waar je wordt behandeld.

Aanvullende verzekering Just Live

Met Just Live verzeker je je voor extra kosten van spoedeisende zorg in het buitenland. En krijg je de kosten van spoedeisende hulp voor 100% vergoed in Australië, België, Bulgarije, Cyprus (het Griekse deel), Duitsland, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Liechtenstein, Letland, Litouwen, Luxemburg, Noord-Macedonië, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland.

De EHIC kan ook gebruikt worden in: Azoren, Canarische eilanden, Ceuta, Frans Guyana, Gibraltar, Guadeloupe, Madeira, Martinique, Mayotte, Melilla, Réunion en St. Martin.
, Zwitserland en landen waarmee Nederland een Bosnië-Herzegovina, Kaapverdië, Macedonië, Marokko, Montenegro, Servië, Tunesië en Turkije.
 heeft.

In andere landen krijg je maximaal 2x het bedrag dat je in Nederland krijgt.

Ook organisatiekosten door de alarmcentrale en ziekenvervoer vanuit het buitenland (als dit medisch noodzakelijk is) krijg je met Just Live vergoed.

Spoedeisende mondzorg in het buitenland krijg je voor maximaal € 275 per jaar vergoed. Voor kinderen tot 18 jaar zit mondzorg in de basisverzekering.

Heb je mondzorg in het buitenland nodig vanwege een ongeval? Dan krijg je mogelijk vervolgzorg vergoed vanuit de ongevallendekking mondzorg (maximaal € 10.000 per jaar). Dat is meestal ruim voldoende.

Eigen bijdrage

Soms moet je een wettelijke eigen bijdrage betalen voor zorg uit de basisverzekering. Dit ligt aan de soort zorg die je hebt gehad. Het maakt niet uit of je deze zorg in Nederland of in het buitenland krijgt.

Eigen risico

In 2019 is het verplicht eigen risico € 385 per jaar.

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico. Als je je eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit je verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor je bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Je hoeft het eigen risico niet te betalen als de buitenlandse zorgverlener rechtstreeks met de EHIC zorgpas of het verdragsformulier 111 afrekent.

Waar kan je terecht?

Heb je in het buitenland spoedeisende hulp nodig? Of word je onverwacht opgenomen in een ziekenhuis? Bel dan altijd zo snel mogelijk de CZ Helpline.

Sluit
Sluit