De vele voordelen van zorg mét contract

Bij Just kan je altijd naar een goede zorgverlener, lekker dicht bij huis. Want wij hebben afspraken voor je gemaakt met ruim 45.000 zorgverleners. Dat heeft een heleboel voordelen.

Zoek een zorgverlener

Zorg met contract

Ga je naar een zorgverlener met contract voor jouw zorg? Dat heeft veel voordelen.

  • 100% van je rekening vergoed
  • Goede zorg door afspraken over kwaliteit en prijs
  • Je kunt snel terecht door goede afspraken over wachttijden
  • Geen geld voorschieten, wij betalen je zorgverlener

Zorg zonder contract

Ga je naar een zorgverlener zonder contract voor jouw zorg? Dat heeft een aantal nadelen.

  • Er zijn geen afspraken over kwaliteit, prijs en wachttijden
  • Je betaalt een deel zelf (we vergoeden maar 60% van je nota, tot maximaal 60% van het tarief dat we hebben afgesproken met onze zorgverleners met contract)
  • Je betaalt de rekening eerst zelf en daarna bij ons declareren

Bekijk eerst je vergoeding, dan weet je meteen waar je aan toe bent.

Zoek een zorgverlener

Veelgestelde vragen

Benieuwd naar welke afspraken CZ groep maakt met zorgverleners voor jouw behandeling of aandoening? Waarom we een omzetplafond hebben afgesproken voor bepaalde behandelingen? Wat houdt de behandelindex? Vind het antwoord op je vraag.

Wij willen dat jij altijd naar een goede zorgverlener kan, zonder dat je daarvoor te veel betaalt. Daarom maken we ieder jaar afspraken met zorgverleners over de prijs en kwaliteit van zorg. Die afspraken leggen we vast in een contract. Ga je naar een zorgverleners met een contract? Dan weet je dus zeker dat alles goed is geregeld.

Lees meer over afspraken met zorgverleners.

Voor zorg in je basisverzekering heeft Just met ruim 45.000 zorgverleners en leveranciers afspraken gemaakt over kwaliteit, prijs en effectiviteit. Ga je naar een van deze zorgverleners met een contract voor jouw behandeling, dan krijgen wij meestal direct van de zorgverlener de rekening en krijg je je zorg gewoon vergoed (behalve je eigen risico).

Ga je naar een zorgverlener zonder contract? Dan vergoeden we 60% van je nota, tot maximaal 60% van het tarief dat we hebben afgesproken met onze zorgverleners met een contract.

Zorg die in je aanvullende verzekering Just Live zit is spoedeisende hulp in het buitenland, mondzorg na een ongeval, fysiotherapie na een ongeval en aanvullende kraamzorg (couveusezorg, nazorg). Voor fysiotherapie geldt alleen een vergoeding als je naar een fysiotherapeut met een contract voor Just Live gaat. Vind een fysiotherapeut bij je in de buurt.

Je kunt terecht bij tienduizenden zorgverleners in heel Nederland. Er is dus altijd wel een zorgverlener die past bij jouw levenswijze, geloof of cultuur. Zoek je zorgverlener in de Just Zorgvinder.

Liever persoonlijk advies? Bel ons zorgteam op (013) 594 91 10.

Eén van onze taken als zorgverzekeraar is om de kosten van de zorg betaalbaar te houden. Dat doet Just is zorgverzekeringsmerk van CZ. in samenwerking met patiënten en zorgverleners. Zo geven wij de zorgverleners informatie waarmee ze zichzelf kunnen vergelijken met andere zorgverleners. De behandelindex is hier een voorbeeld van.

Geldt voor paramedische zorg
De behandelindex geeft aan hoe de praktijk van een paramedisch zorgverlener zoals een fysiotherapeut presteert vergeleken met andere praktijken. Als patiënt merkt je er dus niets van. Je krijgt gewoon de zorg die je nodig hebt.

Meer over de behandelindex.

Just is zorgverzekeringsmerk van CZ. heeft voor sommige zorg met gecontracteerde ziekenhuizen, GGZ-instellingen en instellingen voor wijkverpleging een maximaal bedrag per jaar heeft afgesproken dat zij kunnen besteden aan bepaalde behandelingen. Dit bedrag noemen we een omzetplafond.

In de Zorgvinder staan alle zorgverleners waarmee we een contract hebben. Bij zorgverleners met een omzetplafond krijg je de melding dat je misschien langer moet wachten.

Heeft jouw zorgverlener het omzetplafond bereikt? Dan kom je vaak op een wachtlijst. Sneller zorg nodig? Bel met het CZ Zorgteam voor hulp en advies.

Wordt het omzetplafond bereikt tijdens je behandeling? Dan mag je de behandeling gewoon afmaken.