Vergoeding borstprothese (mammaprothese)

Een uitwendige borstprothese krijg je vergoed uit je basisverzekering.

Je vergoeding in het kort

Basisverzekering

100% vergoed

Aanvullende verzekering

Geen extra vergoeding

Eigen risico

Je betaalt Bedrag dat je eerst zelf betaalt voordat je een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in 2020 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Eigen bijdrage

Je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen.

Wat krijg je vergoed?

Een uitwendige borstprothese krijg je vergoed uit je basisverzekering als je borst helemaal of gedeeltelijk is verwijderd, of bijvoorbeeld helemaal niet is gegroeid. Man-vrouw transgenders komen voor deze vergoeding ook in aanmerking.

Vervanging van een borstprothese

Een borstprothese gaat ongeveer 2 jaar mee. Is je prothese aan vervanging toe? Neem contact op met een leverancier met een contract. De leverancier beoordeelt of je een nieuwe borstprothese kunt krijgen.

Waar kan je terecht?

Op zoek naar een leverancier met een contract voor borstprotheses? Vind een leverancier bij je in de buurt.

Ga je naar een leverancier zonder contract? Dan krijg je misschien minder vergoed. Ook moet je toestemming aanvragen.

Persoonlijk zorgadvies bij borstkanker

Advies nodig over waar je de beste zorg kunt vinden? Of hulp bij het voorbereiden van je doktersafspraak? Bel met het . Onze zorgadviseurs denken graag met je mee, van diagnose tot en met herstel. Ook fijn: je krijgt een persoonlijke zorgadviseur. Dan hoef je niet steeds opnieuw je verhaal te doen.