Vergoeding borstprothese (mammaprothese)

Een uitwendige borstprothese krijg je vergoed uit je basisverzekering.

Je vergoeding in het kort

Basisverzekering

100% vergoed

Aanvullende verzekering

Geen extra vergoeding

Eigen risico

Je betaalt Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2021 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.

Eigen bijdrage

Je betaalt geen Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf.

Wat krijg je vergoed?

Een uitwendige borstprothese krijg je vergoed uit je basisverzekering als je borst helemaal of gedeeltelijk is verwijderd, of bijvoorbeeld helemaal niet is gegroeid. Man-vrouw transgenders komen voor deze vergoeding ook in aanmerking.

Vervanging van een borstprothese

Een borstprothese gaat ongeveer 2 jaar mee. Is je prothese aan vervanging toe? Neem contact op met een leverancier met een contract. De leverancier beoordeelt of je een nieuwe borstprothese kunt krijgen.

Waar kan je terecht?

Op zoek naar een leverancier met een contract voor borstprotheses? Vind een leverancier bij je in de buurt.

Ga je naar een leverancier zonder contract? Dan krijg je misschien minder vergoed. Ook moet je toestemming aanvragen.

Persoonlijk zorgadvies bij borstkanker

Advies nodig over waar je de beste zorg kunt vinden? Of hulp bij het voorbereiden van je doktersafspraak? Bel met het . Onze zorgadviseurs denken graag met je mee, van diagnose tot en met herstel. Ook fijn: je krijgt een persoonlijke zorgadviseur. Dan hoef je niet steeds opnieuw je verhaal te doen.

Contact met het Zorgteam

Voor vragen over second opinion, wachtlijstbemiddeling of voor hulp bij het zoeken van een zorgverlener. Bel ons voor advies. Wil je liever door ons gebeld worden? App ons even, dan maken we samen een belafspraak.