Vergoeding mammaprothese

Wat krijg je vergoed voor een mammaprothese? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Dit krijg je vergoed

Een mammaprothese krijg je vergoed uit je basisverzekering. Je komt voor vergoeding van een uitwendige mammaprothese in aanmerking als de borstklier helemaal of bijna helemaal ontbreekt. Dit kan veroorzaakt worden door een operatieve verwijdering van de borstklier of door het achterblijven van de natuurlijke ontwikkeling van de borstklier.

Je krijgt deze vergoeding als je naar een leverancier gaat waarmee afspraken zijn gemaakt over kwaliteit en prijzen. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan krijg je niet alles vergoed. Lees meer over de vergoeding van zorg zonder contract voor jouw hulpmiddel.

In het Reglement Hulpmiddelen vind je welke eisen wij stellen per vergoeding en aan leveranciers.

Eigen bijdrage

Nee, je betaalt geen wettelijke Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen.

Eigen risico

Nee, je betaalt geen Bedrag dat je eerst zelf betaalt voordat je een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in 2020 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Waar kun je terecht?

Op zoek naar een leverancier met een contract voor mammaprotheses? Vind een leverancier bij je in de buurt.

Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet je vooraf altijd een akkoordverklaring bij ons aanvragen.

Heb je geen goed hulpmiddel meer? Neem dan contact op met een gecontracteerde leverancier. De leverancier beoordeelt dan of je in aanmerking komt voor een nieuw hulpmiddel.

Zorgadvies Kanker

Bij Just hoef je niet telkens opnieuw je verhaal te vertellen aan verschillende mensen of afdelingen. De zorgadviseur die je helpt, blijft je aanspreekpunt. Daar krijg je advies over waar je de beste zorg kunt vinden, hulp bij de voorbereiding van je afspraak bij de specialist of inzicht in mogelijke ondersteuning van diagnose tot en met herstel. Bel met het Just Zorgteam: (013) 594 91 10.