Zorgkosten bij overlijden

Het kan zijn dat je naaste nog rekeningen voor zorgkosten heeft liggen. Wat kan je daarmee doen? En wat als er teveel aan ons is betaald?

Declareer de rekeningen bij ons

De rekeningen voor zorgkosten kan je nog gewoon bij ons indienen. Je hoeft ze niet eerst zelf te betalen. Dien de rekeningen binnen 36 maanden na de behandeldatum in.

Declaraties van zorgverlener

De zorgverlener kan rekeningen rechtstreeks bij Just indienen. Het kan maanden duren voordat wij alle rekeningen ontvangen. Dit heeft te maken met de manier waarop sommige zorgkosten afgerekend worden.

Te veel premie betaald?

Bij overlijden berekenen wij de premie opnieuw. Als nabestaande hoef je zelf geen contact op te nemen met de bank. Ook niet als met automatische incasso betaald werd. Is er te veel betaald? Dan storten wij het te veel betaalde bedrag terug op het rekeningnummer dat bij ons bekend is. Soms lukt dit niet omdat de bank het rekeningnummer heeft geblokkeerd. Neem in dat geval contact met ons op. Als er te weinig premie betaald is, informeren wij je daarover.

Eigen risico

We berekenen het eigen risico opnieuw, zowel het verplichte als het eventuele vrijwillige eigen risico. Krijgen we na deze herberekening nog nota’s waarover eigen risico betaald moet worden? Dan laten wij je dat weten.