U gebruikt een verouderde versie van . Het kan daarom zijn dat de website niet volledig naar behoren functioneert. X

Blokker Kassatrainer

Werknemers van Blokker kunnen thuis achter hun eigen PC het nieuwe kassasysteem van Blokker leren kennen met de e-learning die Jutten Simulation ontwikkelde. De training is een realistische simulatie van de kassaomgeving waarin niet alleen de handelingen op de kassa, maar ook de bijbehorende procedures (bijvoorbeeld de controlehandelingen bij retouren of het afromen van geld) en de juiste klantbenadering (bijvoorbeeld het aanbieden van bijverkoopartikelen) op een interactieve manier wordt aangeleerd. De training onderscheidt zich door zijn realistische vormgeving: er komen echte klanten aan de balie (video-opnames met professionele acteurs), op de achtergrond lopen mensen door de winkel, de kassabon kun je oppakken en aan de klant geven, net zoals in de echte winkelsituatie. Naast motivatie zorgt dit ook voor een makkelijke vertaling van het geleerde naar de praktijk en daarmee voor een efficiënte leerervaring.

De training wordt afgesloten met een toets. Dit zorgt ervoor dat het niveau van elke medewerker die achter de kassa komt te staan, gegarandeerd is. Bovendien heeft het management van Blokker via het Learning Management Systeem gedetailleerd zicht in de behaalde resultaten. Zo is precies te zien op welke procedures goed of juist slecht wordt gescoord, wat aanleiding kan zijn voor herziening van de procedure of juist extra aandacht in de training.

Ruim zevenduizend Blokkermedewerkers zijn in een paar maanden getraind. Elke nieuwe medewerker start vanaf de eerste werkdag als een ervaren caissière.

De kassatraining heeft twee aanvullende trainingen: één voor bedrijfsleiders en één voor franchisenemers. In deze trainingen worden een aantal kassa- en back-officeprocedures getraind die alleen mogen worden uitgevoerd door bedrijfsleiders of die alleen beschikbaar zijn voor franchisenemers.

Impressie


Blokker KassatrainingBlokker Kassatraining