Vergoeding huisartsenzorg

Bezoek aan de de huisarts krijg je vergoed uit je basisverzekering. En je hoeft geen eigen risico te betalen. Bekijk je vergoeding.

Wat krijg je vergoed?

De huisarts luistert naar je klachten en stelt vast wat er met je aan de hand is. Je arts kan je doorverwijzen naar een gespecialiseerde arts, Praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk of voor Eerstelijnsdiagnostiek (aanvullend onderzoek).

Eigen bijdrage

Nee, je betaalt geen wettelijke Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen.

Eigen risico

Nee, je betaalt geen Bedrag dat je eerst zelf betaalt voordat je een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in 2020 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Waar kan je terecht?

Huisarts: hoe snel kan je terecht?

  • Bezoek: In 80% van de gevallen kan je binnen 2 dagen terecht bij de huisarts. De maximale wachttijd is 3 dagen.
  • Telefoon: Tijdens kantooruren heb je binnen 2 minuten contact. Dit kan ook met een keuzemenu zijn.
  • Spoed: Je hebt binnen 30 seconden telefonisch contact met je huisartsenpraktijk of huisartsenpost. Je huisarts probeert binnen 15 minuten bij je te zijn.

Just In gesprek met de online dokter

Probeer eens online consult met App de Dokter

Met App de Dokter krijg binnen 1 uur antwoord op al je gezondheidsvragen. En kan je videochatten met een dokter als dat nodig is. Gewoon, met je mobiel.

Meer over App de Dokter

Ook handig!

Op de website Thuisarts vind je ook antwoord op je zorgvraag. Zo kun je makkelijk thuis bepalen of een bezoek aan de huisarts nog nodig is.