Vergoeding fysio- of oefentherapie vanaf 18 jaar

Wat krijg je vergoed voor fysio- of oefentherapie Cesar/Mensendieck bij tijdelijke klachten? Bekijk je maximale vergoeding.

Aanvullende verzekering Just Live

Is er geen sprake van een ongeval, maar heb je wel fysiotherapie nodig? Dan krijg je maximaal 4 behandelingen vergoed uit de aanvullende verzekering Just Live. Het genoemde aantal behandelingen is een maximum per jaar.

Je krijgt deze vergoeding als je naar een zorgverlener gaat waarmee afspraken zijn gemaakt over kwaliteit en prijzen. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je geen vergoeding uit de aanvullende verzekering Just Live. Lees meer over de vergoeding van gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg.

Wat betaal je zelf naast de vergoeding uit de aanvullende verzekering?

  • Je betaalt geen Bedrag dat je eerst zelf betaalt voordat je een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in 2019 en  2020 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.
    voor zorg uit de aanvullende verzekering
  • Je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen.
  • Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je geen vergoeding uit de aanvullende verzekering Just Live.

Shockwavetherapie

Shockwavetherapie wordt niet vergoed. Soms zet een fysiotherapeut Shockwave in als onderdeel van een behandeling fysiotherapie. Voor zo'n behandeling fysiotherapie met Shockwave, vergoeden we alleen het bedrag dat je normaal ook vergoed zou krijgen voor fysiotherapie zonder Shockwave. Als er apart kosten voor het onderdeel Shockwave in rekening worden gebracht, betaal je die zelf.

Waar kun je terecht?

Je kiest zelf je fysio- of oefentherapeut. Let er wel op dat je fysiotherapie gecontracteerd is voor Just Live. Vind een therapeut bij jou in de buurt.

Hoe snel kun je terecht bij: fysio- of oefentherapie Cesar/Mensendieck?

Voor fysiotherapie en oefentherapie Cesar/Mensendieck hebben wij een kortere wachttijd afgesproken dan de landelijke norm van 5 werkdagen. Je kunt binnen 4 werkdagen terecht bij een therapeut.

Spoed? Dan kun je eerder terecht. Bij bepaalde aandoeningen is het wenselijk juist niet binnen die termijn met de behandeling te starten. De therapeut kan je hierover informeren.