Vergoeding fysio- of oefentherapie tot 18 jaar

Wat krijg je (of je kind) vergoed voor fysio- of oefentherapie Cesar/Mensendieck bij tijdelijke klachten? Bekijk je maximale vergoeding.

Eerste 9 plus 9 behandelingen: basisverzekering

Je krijgt de eerste 9 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Als de klacht nog niet verholpen is, vergoeden we 9 extra behandelingen. Het genoemde aantal behandelingen is een maximum. In overleg met je fysio- of oefentherapeut en eventueel je verwijzer bepaal je samen hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn voor je aandoening.

Wat betaal je zelf naast de vergoeding uit de basisverzekering?

  • Je betaalt geen Bedrag dat je eerst zelf betaalt voordat je een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in 2019 en  2020 € 385. Bovenop het verplichte eigen risico kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.
     
  • Je betaalt geen Bedrag dat je zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen.
  • Ga je naar een niet-gecontracteerde fysiotherapeut? Dan vergoeden we 65% van je nota tot maximaal 65% van het tarief dat we hebben afgesproken met onze gecontracteerde zorgverleners.

Shockwavetherapie

Shockwavetherapie wordt niet vergoed. Soms zet een fysiotherapeut Shockwave in als onderdeel van een behandeling fysiotherapie. Voor zo'n behandeling fysiotherapie met Shockwave, vergoeden we alleen het bedrag dat je normaal ook vergoed zou krijgen voor fysiotherapie zonder Shockwave. Als er apart kosten voor het onderdeel Shockwave in rekening worden gebracht, betaal je die zelf.

Waar kun je terecht?

Je kiest zelf je fysio- of oefentherapeut. Vind een therapeut bij je in de buurt.

Hoe snel kun je terecht bij: fysio- of oefentherapie Cesar/Mensendieck?

Voor fysiotherapie en oefentherapie Cesar/Mensendieck hebben wij een kortere wachttijd afgesproken dan de landelijke norm van 5 werkdagen. Je kunt binnen 4 werkdagen terecht bij een therapeut.

Spoed? Dan kun je eerder terecht. Bij bepaalde aandoeningen is het wenselijk juist niet binnen die termijn met de behandeling te starten. De therapeut kan je hierover informeren.