Gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg

Just is onderdeel van CZ, dat jarenlange ervaring heeft met het inkopen van zorg. We hebben met ruim 45.000 zorgverleners en leveranciers afspraken gemaakt. Die afspraken leggen we vast in een contract. In dat contract staan afspraken over de kwaliteit, prijs, bereikbaarheid en effectiviteit van zorg. En over welke behandelingen en hulpmiddelen we vergoeden. Zo zorgen we dat je je snel terecht kunt voor goede zorg. En dat je niets hoeft voor te schieten, want wij rekenen direct met ze af.

Wil je toch naar een zorgverlener of leverancier zonder contract voor jouw behandeling of hulpmiddel? Houd dan rekening met het volgende:

  • Dan vergoeden we 60% van je nota tot maximaal 60% van het Het gemiddelde van de tarieven die wij voor een behandeling hebben afgesproken met zorgverleners met een contract.
  • Je betaalt eerst zelf de nota en kunt die bij ons declareren.

Een zorgverlener zonder contract mag sinds 1 januari 2019 de rekening niet meer rechtstreeks bij ons declareren. De rekening schiet je daarom altijd eerst zelf voor. Deze declareer je vervolgens bij ons.

  • Voor sommige zorg heb je vooraf toestemming van ons nodig. Dit noemen we ook wel een akkoordverklaring.

Voor fysiotherapie is dit anders. Wil je een vergoeding voor fysiotherapie en heb je de aanvullende verzekering Just Live? Meld dan altijd eerst je ongeval bij ons en check bij welke fysiotherapeut je terecht kan.

Benieuwd naar welke afspraken CZ maakt per zorgsoort? Bekijk ze hier. Voor sommige behandelingen of aandoeningen gaan we nog verder en kopen we zorg selectief in.

Let wel even op: kijk voor je vergoeding altijd op Just.nl of in Mijn Just en zoek of een zorgverlener een contract heeft altijd op in de Just Zorgvinder of neem contact met ons op.